Aydın’da dün saat 16.45 sıralarında Aydın E Tipi Cezaevi'nde cinayetten hükümlü Özcan Kılıç, Aydın Diş Hastanesi’nde muayene için sıra beklerken, geçen yıl haziran ayında öldürdüğü Mehmet Ç.'nin amca oğlu Ahmet Ç. tarafından kurşunlanarak öldürüldü.

Gözetimi altındaki mahkumun kurşun yağmuruna tutulması sonrası jandarma erlerinden ikisi, hayatları pahasına elinde silah olan Ahmet Ç.’nin üzerine atlayarak etkisiz hale getirdi. Jandarmaların olayda ihmali bulunmadığı ve saldırganı silahıyla birlikte polise teslim ettiği belirtildi.

SIZDIRMA ŞÜPHESİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Dün akşam saatlerinde emniyete getirilen şüpheli Ahmet Ç.'nin ifadesi bugün Cumhuriyet Savcısı tarafından alındı. İşlenen cinayetin ardından geniş kapsamlı bir soruşturma başlatan Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkum Özcan Kılıç’ın, Diş Hastanesi’ne getirileceğinin mahkumlar mı, yoksa gardiyanlar tarafından mı dışarı sızdırıldığını araştırıyor.

Cinayet şüphelisi Ahmet Ç., "Özcan Kılıç’ın nasıl ve ne zaman nereye gideceğini nereden ve kimlerden öğrendin" sorusuna "Beni ve Özcan Kılıç’ı tanıyan ortak arkadaşlarımdan haber aldım" yanıtını verdi. Savcılıktaki sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Ahmet Ç., tutuklanarak Aydın E Tipi Kapalı cezaevine gönderildi.

İNTİKAM YORUMU

Geçen yıl amca oğlu Mehmet Ç.'nin öldürülmesinin ardından internet sitelerinde çıkan haberlerden birinin altına Ahmet Ç.’nin yaptığı yorumda, intikamın soğuk yenen bir yemek olduğunu belirtip, “Mehmet sadece amcamız değil, geleceğimizdi. Geleceğimizi elimizden aldılar. Şimdi sıra bizde. Bu kan yerde kalmayacak ve adı geçen herkesin kanı akacak. Mehmet ölmedi. Biz hepimiz Mehmet'iz, alayınıza da yeteriz. 28 yıl kahrını çektik ama iyi, ama kötü. Mehmet için bir ömür kahır da ceza da çekeriz bize koymaz. Çünkü kaybedecek hiç bir şeyimiz kalmadı” diye yazdığı görüldü.

CU(İÖ/ESM)