Türkçe Öğretmenliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri Zeynep Denden, Gizem Gülbaş, Esra Çakıcı, Arzu Ak, Tuğçe Güler ve Mustafa Yerli, 1 aydır Ereğli Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahisi Servisi'nde yalnız bırakmadıkları çocukları bugün son kez ziyaret etti. Daha önceki ziyaretlerinde çocuklarla çeşitli  oyunlar oynayıp, yüz boyama, film izleme ve animasyon gösterileri gibi etkinliklerde bulunan öğrenciler, son ziyaretlerinde çocuklara yılbaşı sürprizi yaptı. Bir öğrenci, Noel Baba kılığıyla çocuklara yılbaşı hediyelerini verdi. Daha sonra hazırlanan yılbaşı pastası kesilerek yeni yıl kutlaması yapıldı.

Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Soner Yavuz, 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersini 2009'dan itibaren okulda uyguladıklarını söyledi. Bu ders kapsamında öğrencilerin onlarca projeye imza attığını belirten Doç. Dr. Yavuz, hasta çocuklara moral vermeyi amaçlayan, 'Çocuklar Gülsün' projesinin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Öğrencilerden Zeynep Denden ise "Hastanede yatan çocukları küçük de olsa sevindirmek için yola çıktık. Yüz boyama, film izleme ve animasyon gösterisi gibi etkinliklerimiz oldu. Evlerimizde yaptığımız bazı yiyecekleri de getirerek, doktorlarımızın kontrolünde çocuklarla birlikte yedik. Birlikte şarkılar söyledik, sohbet ettik. Bugün de yeni yılı kutluyoruz. Böylece projemizi tamamlıyoruz" dedi.



İÇ(EE/BT)