Şanlıurfa’da faaliyet gösteren özel bir hastanede 'Bebek kaçırmaya karşı tatbikat'  yapıldı. Tatbikat için hastane personelinden oluşan bir gruba senaryo uyarınca rol verildi. Tatbikat için bütün hazırlıkların tamamlanmasının ardından ‘bebek kaçırma’ olayı gerçekleştirildi. Senaryo gereği yeni doğum yapmış bir anne servisinde yatan bebeğine mama hazırlamak için odadan dışarı çıkarken, bu sırada serviste gezen başka bir kadın  odada tek başına bulunan bebeği kucaklayarak hastaneden ayrılmaya çalıştı. Kısa süre sonra odaya dönen anne, kuvözde bulunan bebeğinin olmadığını görünce paniğe kapılarak görevlilere durumu bildirdi.

Bebek çalınması üzerine olay yerine gelen hastane görevlileri, hasta odasından telefonla '1111' numarasını tuşlayarak ‘Pembe kod’  güvenlik uygulamasına geçilmesini istedi. Bu sırada rol uyarınca gözyaşlarına boğulan anne bir hemşire tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Verilen alarm üzerine hastanenin giriş ve çıkışları güvenlik elemanları tarafından tutuldu. Hastanedeki koşturmadan dolayı kısa süreli paniğe kapılan hasta ve yakınları neler olduğunu anlamak için yetkililerden bilgi almaya çalıştı. Hastanenin bütün katlarını kontrol altında tutan güvenlik görevlileri, en son kucağında bir bebekle garaj kapısından çıkmaya çalışan bir kadını durdurarak, nereye gittiğini sordu. Kadının hareketlerinden şüphelenen güvenlik görevlisi, kucağında bebek olan kadını güvenlik şefinin bulunduğu odaya görüp kadının bulunduğu katlardaki kamera kayıtları incelendi. Kadının bebeği kaçırdığı kamera kayıtlarına göre tespit edilmesinin üzerine, bebeği çalınan anne güvenlik odasına çağırılarak yüzleştirme yapıldı. Bebeğini tanıyan anne çocuğuna kavuşurken, bebek hırsızı kadın ise hastane polise teslim edildi.

Hastane yöneticileri, tatbikata katılan ve rollerini başarıyla yerine getiren görevlileri kutladı. İdari İşler ve İnsan Kaynakları Direktörü Mustafa Akkaya, şöyle dedi:

"Büyük hastane olmamız ve yeni doğan servisimizin yoğunluğu nedeniyle sık sık bu tür olaylarla karşılaşma durumumuz var. Bunun için hastane personelimizle birlikte tatbikat gerçekleştirdik. Hastanemizde olası çocuk kaçırma sonucunda alınması gereken fiziki tedbirler, güvenlik önlemlerini göz önünde bulundurduk. Ayrıca bu tatbikatta personelimizi bilinçlendirmek olası böyle bir durumda en kısa sürede nasıl bir önlem alacaklarını, bu tatbikatla onlara öğretmeye çalıştık."



AL(HK/İD)