Uşak Devlet Hastanesi saymanlığında görevli memurlar, başhekimlerin imzalarının taklit edilip malzeme alınmış gibi gösterilerek haksız kazanç sağlandığını fark edince durumu Başhekim Uzman Dr. Tamer Mican’a bildirdi. Konuyla ilgili kurumda inceleme başlatan Dr. Mican, hastane saymanlığından usulsüz ödeme yapıldığını, aynı yöntemle 2009 ve 2011 yıllarında toplam 30 evrak düzenlendiğini, yaklaşık 300 bin TL’lik vurgun yapıldığını ortaya çıkarttı. Bunun üzerine, Başhekim Mican, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’na, saymanlık memuru Y.K. ve bir işyeri sahibi C.H. hakkında suç duyurusunda bulundu.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİLER

Savcılık talimatı ile harekete geçen Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bugün sabah saatlerinde Y.K. ile C.H.’yi düzenlenen operasyonda gözaltına alırken, saymanlıktaki evraklara da incelenmek üzere el konuldu. Poliste suçlamayı kabul etmeyen iki şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi.

AK PARTİLİ VEKİL, “DİKKATTEN KAÇMIŞTIR”

Uşak Devlet Hastanesi’nde seçilmeden önce bir dönem başhekimlik yapan ve şu an AK Parti Uşak Milletvekili olan Dr. İsmail Güneş, “Uşak Devlet Hastanesi’nin bütçesi 60 milyon lira. 10 veya 15 bin liralık evraklarla doğrudan temin yapıldığını duydum. Miktarın az olması nedeniyle dikkatten kaçmıştır. Ama bu iş saymanlığın görevidir. Sonuç olarak saymanlık gerekli incelemeyi yaparak bu olayı ortaya çıkarmış” dedi.




--------

Y.K. (Yüksel Kızılay)

C.H. (Cemalettin Hacım)