Bir kavgada bacağının dört ayrı yerinden bıçaklanarak ağır yaralanan 16 yaşındaki kimliği açıklanmayan genç, geçen salı gecesi Turgutlu Devlet Hastanesi’ne getirildi. Atardamar kanaması olduğu tespit edilen genç, kompresyona (özel bandajlarla yapılan müdahale) alındı. Kanama durduruldu. Ancak, çarşamba sabahı bandajlar açıldığında yoğun kanamayla karşılaşılınca, kalp- damar cerrahı Opr. Dr. Cemal Kemaloğlu genci hemen ameliyata aldı. Opr. Dr. Kemaloğlu’nun talebi üzerine ortopedi uzmanları Dr. Mehmet Vatansever ve Dr. Zeki Dindar, genel cerrahi uzmanı Dr. Serhat Remzi Yardım ve anestezi uzmanı Dr. Ezgi Tunçay da 3 saat sürecek ameliyata katıldı.

Ameliyatta hastaya, 5 ünite, zor bulunan O Rh (-) kan verildi. Hastanenin kan ünitesindeki tüm stoğun tükenmesi üzerine ambulanslar İzmir ve Manisa’dan kan getirmek üzere yola çıktı. Ancak, kanların gecikecek olması nedeniyle doktorlar, hastanede anons yapılmasını istedi. Bu sırada, kan grubu uyan ameliyat ekibindeki sorumlu hemşire Ayşe Çallı, görevini bir arkadaşına devredip, hasta için gereken kanı verdi. Hastanenin laboratuvarında görevli güvenlik görevlisi Kerim Malkoç da anonsu duyup kan bağışında bulunarak gencin hayatının kurtulmasını sağladı.

Büyük fedekarlıkta bulunarak hastanın hayatının kurtulmasını sağlan hemşire Ayşe Çallı, "Orada kim olsa aynısını yapardı. Faydalı olabildiysem ne mutlu bana" dedi. Özel güvenlik görevlisi Kerim Malkoç da anonsu duyunca hiç tereddüt etmeden kan verdiğini belirterek, "Hastanın hayatta kalmasını sağladığımız için çok mutlu oldum" diye konuştu.

Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Sabri Taşçıoğlu, şiddet olaylarıyla karşı karşıya oldukları bir ortamda sağlık çalışanlarının nasıl da fedakarca çalıştığını gösteren bu olayın iyi bir örnek teşkil ettiğini belirterek, "Ameliyathane sorumlu hemşiresi Ayşe Çallı yaralının önce ameliyatına girdi. Kan ihtiyacı doğması üzerine görevini bir başka arkadaşına devrederek kan verdi. Daha sonra biraz dinlenip, bir başka ameliyata girerek görevine devam etti. Aslında bu olay bu kadar yoğun olmasa da hastanemizde zaman zaman yaşanan bir olay. Dışarıdan bakıldığında basit bir ameliyat gibi gözüküyor. Ancak burada bir ekip çalışması var. Yaklaşık 20 kişilik bir ekibin fedakarca çalışması var. Canla başla çalışan tüm ekibe teşekkür ediyorum" dedi.



DÇ(İÖ/SS)