Uşak Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, 'Hastaneler bizimdir satılamaz', 'CEO'lara hayır' sloganları attı. Grup adına konuşan CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen, şunları söyledi:

"Kamu Hastaneler Birliği adı altında hastanelerde başlatılan yeni uygulama ile hastanelere CEO'lar atandı. Hastanelerin işletme, hastaların müşteri ve çalışanların da sözleşmeli olacağı dönem başladı. CEO'lara hastaneleri satma, kiralama ve taşeronlaştırma yetkisi verildi. Bu durumda doktorlar 'Ne kadar hasta, o kadar para' düşüncesine zorlanıyor. Bu uygulamaya biran önce son verilmesini istiyoruz."

Duruma sessiz kalmayacaklarını kaydeden Bilen, "Sağlığı korumanın değil, hastalıkların para ettiği performans sistemiyle, hastaneler ve Sosyal Güvenlik Kurumu zarar ettirilerek, Kamu Hastaneler Birliği ve CEO'lar devlet hastaneleri ile SGK'yı satacak. Para için sağlık ticaretine, hastanın kanı, canı ve gözyaşının para puanına dönüştüğü bu anlayışa karşı asla sessiz kalmayacağız" diye konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.



YK(AÖ/SS)