Tirebolu’ya 35 kilometre uzaklıktaki köyde yaşayan ve 6 ay önce felç geçiren Esma Gündüz, önceki gece sabaha karşı fenalaştı. İki odalı eski bir evde oğlu Ekrem, gelini Ayşe Gündüz ve 6 torunu ile birlikte yaşayan kadın için dün sabah Tirebolu Devlet Hastanesi'nden köye ambulans gönderildi. Ancak ambulans, yolu olmayan mahalleye ulaşamadı. Bunun üzerine yakınları ve köy sakinleri, battaniyeye sardıkları Esma Gündüz'ü dar patikadan ambulansa kadar taşıdı. Ambulansa konulan kadın, hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

Ekrem Gündüz, annesinin hem felçli hem de tansiyon hastası olduğunu söyledi. Gündüz, "Yaşlı ve felç olduğu için yürüyemiyor. Hastalanınca mecburen battaniyeye sarıp patikadan taşımak zorunda kalıyoruz. Ayrıca 15 günde bir de kontrol için hastaneye götürmek zorundayız. Gün içinde köylüler yardım ediyor ama gece hasta olduğunda kimseyi bulamıyoruz" derken, 6 çocuk annesi eşi Ayşe Gündüz de özellikle kış şartlarında çok zor durumda kaldıklarını anlattı, mahalleye bir an önce yol yapılmasını istedi.

HASTALAR BATTANİYEYLE, MALZEMELER DE KATIRLA TAŞINIYOR

İstanbul' dan köyüne dönmek zorunda kaldığını söyleyen Şimşirdibi Mahallesi'nden Osman Kaya da arazisine ev yapmaya çalıştığını belirtti. Kaya, "Ama yol yok. Hastaları battaniyeye sararak, inşaat malzemelerini de katırla taşıyoruz. Devlet bizi görsün ve acil bir çözüm bulsun" dedi.