Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Sağlık Bakanlığı tarafından 600 bin liraya alınarak gönderilen 150 hasta yatağının servislere yerleştirilmesinin ardından boşa çıkanlar hastanenin hurdalığına atıldı. SES Muğla Şube Başkanı Turgay Aslan, duruma tepki gösterdi. 2 Kasım 2012 tarihi itibariyle Kamu Hastane Birlikleri (KHB) sisteminin uygulanmaya başlandığını hatırlatan Aslan, Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın son ayağı olan üniversite ve tüm devlet hastanelerinin her ilde bir işletme adı altında toplamasının tamamlandığını söyledi. Aslan, "Bunun sonucu olarak hastaların memnuniyetini artırmanın örnekleri olarak, yatak karyolalarının yenilenmesi, hemşire ve doktor odalarının boşaltılarak hasta yatırılacak hale getirilmeye başlandığı gözlemleniyor" dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçen ay yatakların üçte birinin yenilendiğini anlatan Aslan, "Boşa çıkan eski ama daha düne kadar hastaların kullandığı yataklar hurdalığa atıldı. Bir kısmı ise çöplüğün yanında. Bu mallar kamuya ait, tüyü bitmemiş yetimin hakkı. İdarenin elini vicdanına koyarak hareket etmesi gerekiyor. Yataklar, köylerde muhtarlar aracılığı ile durumu iyi olmayan kişilere verilebilirdi" dedi.

'TAMİR VE BAKIMLARI YAPILACAK'

Muğla KHB Genel Sekreteri Dr. Gürbüz Akçay ise yataklarla ilgili olarak envanter çalışması yapılacağını söyledi. Akçay, "Tamiri ve bakımı olabilecekler onarılacak. Bunları Bakanlığımızın malzeme kaynaklı yönetim sistemine bildiriyoruz. İşe yarayacak olanlar talep edilen devlet hastanelerine gönderilecek. Geriye kalanlar ise evde bakım hizmeti alan hastalarımıza verilecek. Yatakların yağmur altında kalmaması için TEKEL’in deposuna konulmasını istedik ve İl Özel İdaresi’ne yazı yazdık, cevabını bekliyoruz" diye konuştu.



CA(İÖ/CK)