İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3.5 yıldır dahiliye asistanı olarak görev yapan Doktor Sermin Kaymak'ın geçen mayıs ayında odasına giren Bülent Şener,  kanser hastası babası Güngör Şener’e öncelik verilmesini istedi. Dr. Kaymak'ın bunu kabul etmemesi üzerine iddiaya göre hakaret ve küfür edip, tehditler savurdu ve masa üzerindeki bilgisayarı kırdı, üzerine de içi su dolu pet şişe fırlattı.

2 AYRI DAVA AÇILDI

Dr. Kaymak'ın şikayeti üzerine Bülent Şener hakkında, İzmir 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde 'tehdit, basit yaralama, hakaret ve kamu malına zarar verme' suçlarından dava açıldı. Geçen hafta sonuçlanan davada Şener’e 'hakaret ve kamu malına zarar verme' suçlarından 11 ay 20 gün hapis, 'tehdit ve basit yaralama'dan da 375 gün karşılığı para cezası verildi. Hakim daha sonra hapis cezalarını da paraya çevirdi. Şener’in 24 eşit taksitte ödemesi kararlaştırılan para cezası 21 bin 500 TL oldu. Para cezasının bir taksidinin ödenmemesi halinde bile cezaevine gireceği belirtildi.

DURUMUNU ÖĞRENİNCE ÜZÜLDÜ

Olaydan sonra hasta yakınını sadece mahkemede gören ve aralarındaki gerginlik nedeniyle hiç konuşmayan, hekimlere yönelik şiddeti protesto eylemlerinde de etkin rol alan Dr. Kaymak, ceza verilen Şener’in 9 yıldır engelli maaşı ile geçinen, işsiz, 2 çocuk okutan biri olduğunu öğrenince çok üzüldü. Mahkeme kararını alan sanık Şener de bu parayı ödemesinin mümkün olmadığını belirterek, hastaneye gelip doktordan özür diledi. Doktor da Şener'in temyiz başvurusuna, 'Aramızda husumet kalmamıştır' diye dilekçe verdi. Ancak bu dilekçenin Yargıtay’a yapılan itirazda etkili olup olmayacağının belli olmadığı bildirildi.

'ÖLDÜRMEKLE İYİ EDİYORLAR' SÖZÜ AĞIR GELDİ

Dr. Kaymak, hasta yakını Şener’in yaptığı taşkınlık sırasında, 'Sizi öldürmekle iyi yapıyorlar' sözünün kendisine çok ağır geldiğini belirterek, "Olaydan bir ay önce Gaziantep’te meslektaşım Ersin Arslan, bir hasta yakını tarafından bıçaklanıp öldürülmüştü. İtibarımızı, onurumuzu kaybettiğimiz bir dönemdeyiz. Bunun mücadelesini verdim, bu yüzden şikayetçi olmuştum" dedi.

DÖRDÜNCÜ KATTAN DÜŞMÜŞ

İnşaatlarda tesisatçı olarak çalışırken, 2003 yılında dördüncü kattan ayaklarının üzerine düştüğünü anlatan Bülent Şener ise sağ bacağının dizden aşağısı protez olduğu için aylık 830 lira engelli maaşı aldığını, işsiz olduğunu, iki çocuğundan birinin ilköğretim 6'ncı sınıfta, diğerinin lise 2'nci sınıfta okuduğunu belirtti. Olay günü, 9 yıl önce mesane kanseri teşhisi konulan ve 19 kez ameliyat olan babası Güngör Şener için hastaneye geldiğini, tekerlekli sandalyede oturan, ağrıları dinmeyen babasının ısrarı üzerine doktordan öncelik talep ettiğini, bu isteğinin kabul edilmemesi üzerine yaptıklarını hatırlamadığını belirten Şener şunları söyledi:

"Çok sıkıntım vardı, babam gözümün önünde eriyordu. Nitekim bir ay önce babamı kaybettim. Onun acısı bana her şeyi unutturdu. Yoksa doktordan daha önce özür dilerdim. Ben şiddet yanlısı biri değilim. Babam, bu doktorlar sayesinde 9 yıl yaşadı. Onlara saygım sonsuz" diye konuştu.

'DAVAYI AÇMADAN ÖNCE ÖZÜR BEKLEDİM'

Doktor Kaymak’tan özür dileyen Şener, karara Yargıtay'a başvurarak itiraz edeceğini, parası olmadığı için hapis cezasını çekeceğini söylerken, doktor Sermin Kaymak şöyle dedi:

"Ben davayı açmadan önce bir özür bekledim, gelmeyince dava açtım. Bu kadar ceza verileceğini düşünemedim. Şener’in durumunu öğrenince de çok üzüldüm. Adliyeye gidip 'aramızda husumet yoktur' diye dilekçe verdim. Umarım, karar bozulur ve mağdur olmaz. Doktorlara da şiddet uygulanmaz."



ED(İÖ/COŞ)