Kaza, sabah saatlerinde Namık Kemal Mahallesi'ndeki Mücahitler Bulvarı üzerinde meydana geldi. Sürücüsünün adı öğrenilemeyen özel bir diyaliz merkezinin servisini yapan 33 BKU 52 plakalı minibüs, tedaviye gidecek hastaları evlerinden almaya başladı. Mücahitler Caddesi'nden de 2 hasta alan minibüs, diyaliz merkezine doğru hareket halindeyken, boş yolda kontrolden çıktı. Sağa ve sola manevra yapan minibüs, yolun solundaki işyerlerine daldı. Bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye görüntülenen kaza anında kaldırıma çıkan minibüs önce plastik doğrama atölyesinin vitrinini dağıttı, ardından da fırına girdi. Ekmek fırınının ön kısmını da yerle bir eden minibüs güçlükle durdu.

Olay sırasında yoldan geçen Çağatay Özbek koşarak kaldırıma çıkıp, canını kurtardı. Minibüste bulunan diyaliz hastalarından 2 kişi hafif yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla hastanelere kaldırılarak, tedaviye alındı.

Kaçarak canını kurtaran Çağatay Özbek, olay anını korku içinde anlattı. Minibüsün boş yolda kontrolden çıktığını ifade eden Özbek, "Simit aldım, işyerime dönüyordum. Yol boştu, bu sırada minibüs hızla geldi, sağa ve sola manevra yaptı, ardından da işyerine girdi. Allah'tan fırında ekmek almak için gelen kimse yoktu, yol da boştu. Yoksa facia yaşanabilirdi. Minibüsün önünde oturan bir teyze ayaklarından, başka bir hasta da başından yaralandı. Onlar da hastaneye kaldırıldı" diye konuştu.

Polis kaza ile ilgili soruşturmayı sürdürüyor.



FK(OA/CK)