Hemşire Ö.K., M.O.'nun bir yakınına ait hasta odasında dün saat 23.00 sıralarında sigara içtiğini görünce, uyarıda bulundu. Bunun üzerinde hemşire Ö.K. ile hasta yakını M.O. arasında tartışma çıktı. Sigara içen hasta yakını kendisini uyaran hemşire Ö.K'yi tekme, tokat dövmeye başladı. Orada bulunan iki hemşire ise poliklinikteki başka bir odaya giderek burada cep telefonuyla polisi arayarak yardım istedi. Odada bulunan bir bilgisayar ve cep telefonunu da kıran M.O., gelen polisler tarafından gözaltına alınırken, hemşire Ö.K. arkadaşları tarafından acil servise götürülerek burada ayakta tedavi edildi.  

KESK'e bağlı SES Hakkari Şubesi, Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaparak hemşireşe yapılan saldırıyı kınadı. SES Hakkari Şube Başkanı Metin Demirel, üyelerin katıldığı basın açıklaması Devlet Hastanesi İşyeri Temsilcisi Hamdi Demiroğlu tarafından okundu. Demiroğlu, şöyle dedi:

"Mesleğimize adım attığımız daha ilk günden söz verdik. O günden bu yana bizlerin en büyük mutluluğu hayata döndüğümüz acısını, ızdırabını dindirdiğimiz, sağlıklarına kavuşturduğumuz hastalarımızın yüzündeki tebessümdür. Ne var ki; son yıllarda giderek artan bir şiddete maruz kalıyoruz. Her gün meslektaşlarımız darp ediliyor, dövülüyor. 22 Şubat 2012 tarihinde saat 23.30 civarında Devlet Hastanesindeki çocuk servisinde görevli bir hemşire arkadaşımıza, çocuğu serviste yatan bir hasta yakını tarafından saldırı yapılarak darp edilmiştir. Bu olay ne ilk, ne de sondur. Ses işyeri temsilciliği olarak yetkilileri defelarlarca uyarmamıza rağmen hiç bir tedbirin alınmaması kaygı verici boyutlara ulaşmıştır. Hastanede çalışan biz sağlıkçılar idarece hiç bir güvenlik önlemi alınmadığı için saldırılara maruz kalıyoruz. Bundan dolayı ciddi kaygılar taşımaktayız. Yapılan bu olay halka sağlık hizmeti veren bizleri üzmüştür. Saldırılar kimden gelirse gelsin bunu kabul etmeyeceğimizi ve bu olayı kınadığımızı belirtiyoruz."



BD(FE/İD)