Kartaltepe Mahallesi Ahmet Yesevi Sokak'ta 3 katlı müstakil evinde oturan işçi emeklisi Arif Kurtuluş, şeker hastası eşi Gülseren Kurtuluş'un 42 basamaklı merdivenleri çıkmakta zorlanması üzerine evin önüne asansör yaptırdı. Arif Kurtuluş, çizimlerini kendi yaptığı elle çalışan asansörü demirci ustası arkadaşıyla birlikte yaptı. 4 bin TL'ye mal olan 5 metre yüksekliğindeki asansör evin önüne kurulurken, kabine oturan Gülseren Kurtuluş eşinin zincirleri çekmesiyle rahatlıkla evine inip çıkıyor.

Arif Kurtuluş eşinin merdivenleri çıkmakta zorlandığı için üzüldüğünü belirterek şunları anlattı:

"Eşim eve girip çıkarken zorlanıyor, ve çocuklarımızdan yardım alıyordu.. Dolayısıyla eşimin rahatsızlığı artıyordu. Bu durumları gördüğüm zaman üzülüyordum. Eşim benimle zamanında çok ilgilendi. Şimdi ben ondan daha iyiyim ve ona bakmam lazım. Onun için bu sistemi düşündüm ve gerçekleştirdim. Asansörü yaptırmak için araştırdım. 24 bin TL'ye mal olacağını öğrendim. Emekli olduğum için bu para bana çok geldi. Kitapları inceleyerek bazı çizimler yaptım ve daha sonra bir demirci arkadaşıma giderek yaptığım çizimleri verdim. Onunla birlikte asansörü yaptık ve 4 bin TL'ye mal ettik."

Eşine teşekkür eden Gülseren Kurtuluş ise, "Şeker hastasıyım. Vücudum, ayaklarım şiş, yürümekte çok zorlanıyorum. Merdiven inip çıkamıyorum. Eşimden Allah razı olsun. Onun yaptığı asansörle inip çıkıyorum. Komşularımla rahatlıkla görüşebiliyorum" diye konuştu.



BD(MÇ/COŞ)