Selçuk Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle 2010 yılında kurulan Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hasta çocuklara eğitim veriliyor. Hastane Okulu'nda, bugüne kadar 400 hasta çocuğun eğitim gördüğünü ifade eden Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yaşar Şen, şu an ise 15 öğrencinin eğitim aldığını belirtti. Doç. Dr. Şen, hastane okulunda, çocukların hem sosyal olarak birbiriyle daha çok kaynaştığını, hem de aldıkları eğitimle çocukların hastane psikolojisinden uzaklaşarak eğitim ve öğretim faaliyetlerinden geri kalmamalarını sağladıklarını söyledi. Doç. Dr. Şen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Okulumuzda Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görmekte olan okul öncesi ve ilköğretim çağındaki çocuklara eğitim vermekteyiz. Okulumuzun bir adet ilköğretim sınıfı, bir anasınıfı ve bir idari odası bulunmaktadır. Okulumuzda 2 sınıf öğretmeni, bir okul öncesi öğretmeni kadrolu olarak görev yapıyor. Hekimlerin odasından ya da yatağından çıkmasında sakınca görülmeyen öğrenciler sınıfınmıza gelerek eğitim ve öğretim çalışmalarına katılmaktadır. Odasında veya yatağından çıkmasında sakınca görülen öğrenciler için de odalarına gidilerek yatak başı eğitim ve öğretim çalışmaları yapıymaktadır."

Hasta çocukların yaş gruplarına göre birinci ve ikinci kademe olarak ikiye ayırdıklarını ifade eden Başhekim Doç. Dr. Yaşar Şen, "Birinci kademe öğrencileri için birleştirilmiş sınıf programları ve bireyselleştirilmiş eğitim programları uyguluyoruz. İkinci kademe öğrencileri için ise Türkçe, Matematik, Fen ve Teknolojileri, Sosyal Bilgiler ve Görsel Sanatlar derslerinden her sınıf için 10 saatlik bireyselleştirilmiş eğitim programı hazırlıyoruz" dedi.