Terör olayları nedeniyle 1990'lı yıllarda nüfusunun büyüm bölümü göç eden Beyhan Beldesi'nde ilk kez Dut ve Pekmez Festivali düzenlenecek. 15 yıldan bu yana Bursa'da sınıf öğretmenliği yapan ve memleket hasreti çeken öğretmen Mahmut Özdemir'in öncülüğünde gerçekleşecek festival için tertip komitesi kurularak çalışmalara başladı. Görev yaptığı Bursa'da 100 haneli köylerin bile festival gibi etkinlikler düzenlediğini ve Avrupa'da çalışan hemşerilerinin desteğini de alarak bu işe girdiğini söyleyen öğretmen Mahmut Özdemir, "90 köy korucusu olan ve geçimini koruculukla sağlayan Beyhan Beldesi'nin 3 bin nüfusu var, yaklaşık 10 bin kişi ise belde dışında yaşıyor. Belde sakinleriyle birlikte hummalı çalışmaya başladık. 14-15 Temmuz tarihlerinde Beyhan 1'inci Dut ve Pekmez Festivali'ni gerçekleştiriceğiz" dedi.

Özdemir, gurbette olanların böyle bir günde hasret giderip kaynaşmalarının sağlanmasını hedeflediklerini söyledi. Mahmut Özdemir, şöyle dedi:

"Özellikle gurbette olan arkadaşlarımız bunun daha bilincindeler. Ben de o bilinçle fikrimi beldeye gelerek beldenin ileri gelenleriyle paylaştım ve çok olumlu karşıladılar. belediye ve belde dernekleri, esnaflarımızla birlikte el birliğiyle dört kolla hazırlıklara başladık. Bugüne kadar getirdik, inşallah güzel bir şeyler olacak."



GY(GG/İD)