Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'nün, 3 Nisan 2007'de Çaycuma Anadolu Lisesi için hazırladığı raporda binanın deprem güvenliği açısından risk taşadığı, eğitim ve öğretimde kullanılmasının sakıncalı olduğu, tahliye edilerek güçlendirilmesi gerektiği belirtildi. Rapor üzerine 16 Nisan 2007'de tahliye edilen binanın hemen yanına öğrenciler için prefabrik bina yaptırıldı. 350 öğrenci, duvarlarında çatlaklar bulunan hasarlı binanın yanındaki prefabrik sınıflarda ders görürken, yıkılma tehlikesi bulunan binanın bahçesini de oyun, spor ve dinlenme alanı olarak kullanmaya devam etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2008'de okulda yaptırdığı incelemede ise binanın onarım maliyetinin çok yüksek olacağı, bu yüzden yıkılarak yeniden yapılmasının uygun olacağı yönünde rapor hazırlandı. Bunun üzerine okulun yıkılarak, yerine yenisinin yapılması kararlaştırıldı. Yeni binanın yapımına geçen yıl başka bir mahallede başlanırken,  öğrenciler 4 yıldır yıkılması beklenen hasarlı binanın yanındaki prefabrik sınıflarda öğrenim görmeye devam ediyor.   

Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği'nin, bir açıklama yaparak binasının yıkılmasıyla yaşanabilecek faciaya dikkat çekmesi üzerine okul yönetimi, binanın çevresine öğrencilerin yaklaşmaması için güvenlik şeridi çekti. Öğrenciler, bahçede oynarken, spor yaparken binanın yıkılmasından korktuklarını söylerken, öğretmenler de yıkım kararının 4 yıldır uygulanmamasına tepki gösterdi. Eğitim- Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, "Yıkılması gerektiği belirtilen bir bina bu kadar zamandır neden yıkılmaz anlamış değiliz. Burada bir facia yaşanabilir. 350 öğrenci, 30 personelin can güvenliği tehlikededir. Biz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin isteğiyle bu konuyu gündeme getirdik. Alınan tek önlem ise binanın çevresine şerit çekmek oldu" diye konuştu.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ise binanın yıkımının İl Özel İdaresi tarafından en kısa sürede gerçekleştirileceğini söyledi.



EE,GG(EE/BT)