Aralarında Irak, Suriye, Türkiye, Ukrayna, Arjantin ve Gürcistan'dan gelen heykeltıraşların da bulunduğu Sınır Tanımaz Heykeltraşlar Platformu üyelerinin, Ilısu Baraj Göleti altında kalacak tarihi Hasankeyf İlçesi'ne destek amacıyla 30 gündür Dicle nehri kenarında tonlarca mermerden yaptıkları heykeller tamamlandı. Dicle Nehri kenarında yapılan çalışma sonucu üretilen heykeller, protesto için Dicle Nehri'ne bırakıldı. 

Organizasyonu yapan heykeltıraş Sait Zaimkeleş, Sınır Tanımaz Heykeltıraşlar olarak platformu sosyal, doğal sorunları işlemek için kurduklarını belirtirek, şöyle konuştu:

"Tamamen vicdani olarak doğa, sosyal ve tarih sorunlarına ses getirmek amacıyla böyle bir organizasyon düzenledik. Bağırarak, çağırarak değil, farklı bir eylem tarzıyla gerçekleştirdik. Kendi alanımızda farklı bir şekilde profesyonelce tepkimizi gösteriyoruz. 200'e yakın mermer bloklarından eser üreterek ve Hasankeyf ile Hasankeyf civarındaki yaşayan yerlere bağışlayacağız. Neden, çünkü buraya haksız yere bölge insanı göz ardı edilerek, bir baraj projesi sürmekte, iki yıl içerisinde tarihi Hasankeyf ve 100'e yakın köy sular altında kalacak. Biz tamamen vicdani, arkamızdan bir menfaat, çıkar, sosyal bir destek almadan burada bunu protesto ediyoruz. Burada bizim çalışmamızın 30'un günü, Hasankeyf halkı da bizimle birlikte, eserleri tüm Anadolu insanına Mezopotamya'ya paylaşıyoruz. Bize mermer desteğinde bulunan ve organizasyona katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz."



AA(GG/SS)