17 Eylül'de sona erecek sempozyuma Tayvan Büyükelçisi James Chen, eşi Maria Peng, Hasandede Belediye Başkanı Malik Ejder Coşkun, TEMA Kırıkkale temsilcisi Mustafa Akın, heykeltraşlar Carmen Tepsan (Romanya), Beata Rostaş (Macaristan), Thoma Kim (Kore), Hstang Kuang Hua, eşi Yoyo Hua, Peng Chun Ju, Tsia Ping Young (Tayvan), Turhan Çetin , Refa Emrali, Esra Sağlık (Hacettepe Üniversitesi), Asistanlar Baran Çağınlı, Derya Çoban, Tuğba Oskay ve Servet Cihangiroğlu katıldı.

Hasandede Belediye Başkanı Malik Ejder Coşkun yaptığı konuşmada, "Sempozyum kapsamındaki çalışmaların içinde metal, ağaç ve mermer var. Bu çalışmalar daha önceki yıllarda mermer Hasandede taşı üzerine idi. Bunu geliştirip, daha da zenginleştirdik. Amacımız, uluslararası bir köprü kurup, insanlarla tanışmak, Türkiye'yi ve beldemizi tanıtarak bir kültür alışverişini sağlamak" dedi.

Hacettepe Üniversitesin'den Turhan Çetin ise 39 sanatçının yer aldığı bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirterek, Tayvan Büyükelçiliğinin katkısını hatırlattı. Çetin, "Sanatçılar, çalışmaları ile büyük işler ortaya koyacaklar ve 17 Eylül de eserler sergilenecek" dedi.

Tayvan Büyükelçisi James Chen ise eşi ile birlikte ilk kez Hasandede'deki uluslararası heykel sempozyumuna katılmaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, "Ülkeler arasında bu tür sanatsal aktiviteler kültürel çeşitliliği sağlar ve katkı yapar. Sanatçılarımız ilk defa Türkiye'yi ziyaret etmekten çok mutlular. Benzer aktivite nedeniyle Türk sanatçıları Tayvan'a davet etmeyi düşünüyoruz" dedi.



EG (AY/AAA)