Raporun TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na ulaştırılmasıyla ilgili açıklama yapan Diyarbakır İl Başkanı Alaattin Parlak şunları söyledi:

"Raporu Komisyona ulaştırdık. Raporumuzda pek çok konu özet olarak yer alıyor. Biz, Uludere Raporunu 6 Ocak'taki incelememiz sonucunda hazırlamıştık. O tarihten bu yana yeni tespitlerimiz ve gözlemlerimiz oldu. Son MİT Krizinin de Uludere ile bağlantısı olduğunu düşünüyoruz. Bunun için komisyona ayrıca anlatacaklarımız da var. Komisyonla yüzyüze görüşerek, bilgi ve gözlemlerimizi paylaşmak istiyoruz. Umarız, Komisyon işin peşini hemen bırakmaz. Bu konuyu çözmemiz şart. Sadece Şırnak için, sadece Diyarbakır için değil, Türkiye için bu meselenin ustune sonuna kadar gitmemiz lazım."

'SIR PERDESİ KALDIRILMAZSA BENZER OLAYLAR DEVAM EDER'

Uludere'deki sır perdesinin kaldırılmaması halinde benzeri olayların devam edeceğini öne süren Aladdin Parlak, sonrası gelişen diğer siyasi gündemler nedeniyle Uludere faciasının arka planda kaldığını belirterek açıklaması şöyle sürdürdü:

"Biz heyet olarak köylülerle konuştuk, tanıkları dinledik, yaralılarla sohbet ettik. Yerel yöneticilerle de görüştük. Konunun bilinmeyeni ve kamuoyuna yansımayan yönü hala çok. Uludere'de olan her şey aydınlatılmalıdır. Uludere'deki sır perdesini kaldırılmazsa benzeri olaylar devam eder. Onun için hükümet, 'konuyu komisyona havale ettik' rahatlığında olmamalıdır."



DHA(MV/COŞ)