Kadir Has Üniversitesi'nde katıldığı panel öncesi habercilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş," Sivas olayının kamu vicdanını yaraladığını söyledi. Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü: Sivas olayı, Çorum olayı, Gazi'deki olaylar. Bütün bunlar son derece kötü eylemlerdir. Türkiye'de halkın arasına mezhep ayırımını sokmaya çalışanların yaptıkları operasyonlardır. Bu bakınmadan, burada kim suçluysa hesaplarının verilmesi lazım. Bir insanlık suçudur. Bu suçu, vakit geçti diyerek milleti kandırarak, üstünü örtmek mümkün değildir. Bunun üstü örtülmemeli.


"EMEK SÖMÜRÜLÜYOR"


Esenyurt'ta bir inşaatta 11 işçinin yanarak ölmesi ' büyük bir cinayet' olarak niteleyen Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye'de 1980'den beri emeğin sömürüldüğünü öne sürdü. Kurtulmuş, " İnsanlık adına, utanç verici. Oluk oluk para akıtacaksınız, milyon dolarlık iş merkezleri yapacaksınız ama insanların temel hakları olan barınmalarını sağlamayacaksınız, Ortacağda bile bu kadar kötü değildi. Buna göz yumanlar suçludurlar " diye konuştu.


KESİNTİLİ EĞİTİME DESTEK


Parti olarak 4+4+4 kesintili eğitim tasarısına destek verdiklerini belirten Kurtulmuş, " Bu meselinin alt yapısıanın iyi hazırlanması gerekir" dedi. Kurtulmuş Suriye'de kaybolan Türk gazetecilerden birinin Has Parti Kurucuları arasında bulunan Mustafa Yahya Çoşkun'un kardeşi Hamit Çoşkun olduğunu söyleyerek, hem Çoşkun'un hem de diğer gazeteci arkadaş Adem Özköse'nin bulunması için Suriye makamlarıyla temasa geçtiklerini söyledi.


ÖA-ÖA (FOTOĞRAF)