Karabük Üniversitesi'nde dün konferansta konuşan Numan Kurtulmuş, geceyi Safranbolu'da bulunan Gökçüoğlu Konağı'nda geçirdi. Bu sabah kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelen Kurtulmuş, Türkiye'de 12 Eylül rejimini 30 yıldan bu yana değiştirmeyen sivil siyasetin suçlu olduğunu anlattı. Kurtulmuş, şöyle dedi:

"İhtilalleri alkışlayan 28 Şubat'ta bazı paşalar gözaltına alındı ama topyekün savaş diye manşet atan gazeteciler nerede? Tankı- tüfeği çıkaran asker kadar onlar da suçlu değil mi? Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Refik Baydur o zamanlarda 'Aman hükümet düşsün' diye dört elle sarılan 5 büyük sivil toplum kuruluşlarından birisiydi. Diyorlar ki; 'Valla biz yanlış yaptık. Askerler bize emir verdi. Biz o emirler çerçevesinde bu işleri yaptık.' Brifingler verildi ve o brifinglere göre birçok insana binlerce dava açıldı. Şimdi o savcılar nerede, buyursun konuşsunlar. Üniversitelerde ikna odaları açanlar nerede? Sayın Kemal Alemdaroğlu nerede? Sayın Nur Serter nerede? Malatya Üniversitesi Rektörü nerede? Gencecik 17-18 yaşındaki çocukları işkencehanelerden geçirip ikna etmeye çalışmadılar mı? Şimdi bütün bunların bir karşılığı olmayacak mı? Bütün bunların karşılığı olsun."

HAS Parti lideri Numan Kurtulmuş önümüzde ki 10 yılı etkileyecek en önemli sorunun Suriye meselesi olduğunu düşündüğünü açıklayarak, "Türkiye, Allah muhafaza Suriye'ye fiilen müdahele edecek duruma getirilirse, batılılılar arkadan itiyor, kendileri ellerini sıcak ateşe sokmayacaklar. Türkiye'yi bu ateşin içine atacaklar. Bu sorunun barışçıl bir yolla çözülmesini sağlayıp bölgede yeniden etkin bir ülke durumuna dönebilecekse, bu hayati sorunu çözmüş olur. Ben önümüzde ki 10 yılı etkileyecek en önemli sorunun Suriye meselesi olduğunu düşünüyorum" dedi.

Karabük'ten ayrılarak Zonguldak'a gitti.



BD(MÇ/İD)