Has Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih ve bir grup partili, Güzelyalı Feribot İskelesi’nde düzenledikleri basın açıklamasıyla İDO’nun uygulamalarına tepki gösterdi. Ali Mollasalih, yaptığı açıklamada İDO’nun özelleştirilmesinin ardından vatandaşın her gün yeni bir sorunla karşı karşıya kaldığını savundu. Mollasalih, İDO’nun şehit yakınları ve gazilerden ücret almamasını ve engelli vatandaşlara öncelikli geçiş ve indirimli tarife uygulamasını da istedi. Mollasalih, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi bir imtiyazlılar ülkesine dönüştüren, vatandaşı insan değil sadece müşteri olarak gören zihniyet; fahiş zamlara, imtiyazlı geçişlere, adaletsizliklere kulaklarını tıkamaktadır. Feribot sırası beklerken, fark ücret ödeyen yolcu imtiyazlı bir şekilde sıraya girmeden öne geçiyor. Bu uygulamayla tüm yolcuların birden hakları gasp ediliyor. Özellikle Bursa, Yalova, Balıkesir gibi kentlerimizin İstanbul’a en kısa bağlantısı olan İDO hatlarında devlet, bir tavan fiyat uygulaması getirmelidir. Çiftçiler bile ÖTV’siz mazot kullanamazken İDO kullanıyor. Bu avantajını vatandaşa yansıtmadığı gibi tedarikçilerine de kolaylık sağlamıyor. Hizmet bedeli altında ekstra ücretler talep ediliyor. Bu da Rekabet Kanunu’na aykırıdır. İDO’nun bu ayrıcalıklarına rağmen vatandaşı bu kadar mağdur etmesi kabul edilemez. İDO, imtiyazlarını ve tekel olmasının avantajını kötüye kullanıyor. Bakanlıkça İDO denetlenmekte midir? Devlet, bu keyfiliği ve hukuksuzluğu mutlaka denetim altına almalıdır."

Ali Mollasalih’in açıklamasının ardından İDO ile vatandaş arasındaki sorunu sahneleyip, son günlerin ünlü repliğinden esinlenerek, sabrı taşan vatandaş rolünü oynayan partili 'İDO bak git' diye tepki verdi.