Üniversitenin 2011-2012 yılı mezunları için Osmanbey Kampüsü'nde sade bir tören düzenlendi. Veteriner Fakültesi'nden mezun olan Ahmet Yıldız'ın kullandığı otomobille yaptığı kazada 3 yakınını kaybetmesi ve kendisinin de aralarında olduğu 3 kişinin yaralanması nedeniyle kutlama programının bazı bölümleri iptal edildi. Törene Şanlıurfa Vali Yardımcısı Soner Zeybek, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

KONSERİ İPTAL ETTİK

Öğrencilerin sevinç ve hüznü bir arada yaşadığı törende konuşan Harran Üniverestesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, "Adını tarihten almış Harran Üniversitesi'nin kuruluşunun 20'nci yılında 3 bin 371 öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Ancak bugün burada bulunamayan veteriner fakültesi öğrencimiz Ahmet Yıldız , şu anda yoğun bakımda ve ailesinden 3 kişi vefat etmiştir. Ailesine rahmet, öğrencimize acil şifalar diliyorum. Lütfen buradan giderken de araçlarımızı dikkatli kullanalım. Bir dakikalık aceleyle bir ailenin yok olduğuna şahit oluyoruz. Bu akşam öğrencimizin başına gelen kötü olay dolayısıyla programımızdaki konseri iptal ettik" dedi.

Konuşmaların ardından bu yıl dereceye girenler diplomalarını protokol üyelerinin elinden aldı. Öğrenciler, geri sayımla birlikte keplerini havaya atarak mezun olmanın sevicini yaşadı. Kutlamalar havai fişek gösterileriyle son buldu.



ÖP (HK/AK)