Adana Büyük şehir Belediyesi bando takımı ve Elazığ Belediyesi mehter takımı marşlarıyla sanatçıların halkı coşturduğu gecede konuşan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, "Güzel bir slogan, Anadolu’yu karış, karış geziyorlar. Bu güzel etkinliği Anadolu’ya yayıyorlar, kendilerine teşekkür ediyorum. Elazığ Belediyesi, böylesine güzel programlarla birlikte hareket etmekten mutluluk duyuyor. Bizim de bu çorbada tuzumuz olursa biz de son derece mutlu oluruz" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, dedelerinin Elazığ’dan Adana’ya göç ettiğini anlatırken, Harputlu ve Elazığlı olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Aldırmaz, "Biz de hemşehrilerimizin arasında olmaktan son derece mutluyuz. Mesai arkadaşlarımızla birlikte Türkiye’nin 61 noktasında 14 bin 500 kilometre yol alarak 38 milyon insanı kucaklayarak, diyar diyar geziyoruz. Altın Koza Anadolu’nun festivali. Dolayısıyla Altın Koza, Elazığ Harput’un da festivalidir. Sayın başkan bizi misafir etti, birlikte bu etkinliği geçirdiğimizden dolayı son derece mutluyuz" diye konuştu.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a katkılarından dolayı plaket vererek teşekkür etti. Konuşmaların ardından Adana Büyük Şehir Belediyesi halk oyunları ekibi oyunlarını sergilerken, Elazığ yöresi oyunlarına izleyiciler de eşlik etti.

Etkinliğin son bölümünde Sarahatun Meydanı'nda kurulan platformda, 'Eyvah eyvah' filmi gösterimi yapıldı.



ŞG(GG/İD)