Zerafet ve rahatlığın bir arada sunulduğu koleksiyonlarını, gelenekselden hareket eden çağdaş tasarımlar ve titiz bir işçilikle hazırlayan Haremlique, kuruluşundan bugüne her adımda daha da genişleyen ürün yelpazesini artık Suadiye'de de sunacak. Mağaza’nın açılış törenine, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, Doğan Haber Ajansı Genel Müdürü Uğur Cebeci, Şule ve Serdar Cümbüş, Zeynep Çarmıklı, Aslı ve Kaya Ersu, Cem Topçuoğlu, Gökhan Avcıoğlu, Ferruh Tanay, İpek Demirci, Selim Ergüder, Aylin ve Jack Koen, Berrin Yoleri, Tahire Demircan ve oyuncu Selma Ergeç’in de aralarında bulunduğu iş, sanat ve cemiyet dünyasından birçok isim katıldı.

KARŞIYA GİDİP GELMEK KOLAY DEĞİL

Haremlique’nin ortaklarından Caroline Koç, Türkiye’de 3’üncü mağazalarını açtıklarını belirterek, “İlk mağazamız Akaretler Beşiktaş'ta yer alıyor, daha sonra da Alaçatı'da açtık. Şimdi burası açıldı. Önümüzde ay da Ankara'da 4'üncü mağazamızı açacağız Türkiye'de. Bunun dışında Haremlique Beyrut'ta, Riyad'da ve umarım önümüzdeki sene Kuveyt'te açılacak. Beyrut ve Riyad'da zaten açıldı, faaliyete geçti bile. Burada tekstil ürünlerimizle birlikte, Selamlık Türk kahvesini de satacağız. Bu tarafta olmak bizim için önemli. İstanbul'un çok büyük bir nüfusu bu tarafta yaşıyor. Karşıya gidip gelmek her zaman kolay değil. Dolayısıyla doğru bir karar aldığımızı düşünüyoruz, umarım dilediğimiz gibi devam edecektir” dedi.

HAREMLİQUE ALEMER KOLEKSİYONU

Haremlique'de ağırlıklı olarak ev tekstili ürünlerin bulunduğundan bahseden Koç, “Bu hem nevresim takımları, havlu, bornoz, dekoratif yastıklar, kendi kumaş tasarımlarımızı yapıyoruz. Aklınıza gelecek her türlü ev tekstili Haremlique'de bulunmaktadır. Haremlique Alemer diye ayrı bir koleksiyonumuzu da oluşturduk şu anda. O da daha sayfiye yerlerinde, plaj ürünleri ve kaftanlardan oluşan giyime de böylece girmiş olduk. Bunu da gittikçe ilerletiyoruz” diye konuştu.

HAREMLİQUE

2009 yılında kurulan Haremlique ilk mağazasını Akaretler'de açmıştı. İstanbul'un ruhunu yansıtan tasarımlarını Sultan Abdülaziz döneminde yaptırılan tarihi bir İstanbul binasındaki mağazasında sunmaya başlayan marka Ankara’dan Alaçatı'ya, New York'tan Beyrut ve Riyad'a uzandıktan sonra yüzünü bir kez daha İstanbul'a çeviriyor: Bu defa sıra, kentin farklı bir rengini, dönemini yansıtan Suadiye'de. Yaz aylarında etnik motiflerle bezenmiş özel tasarım kaftanlar, tunikler, pareolar ve peştamalleri içeren á la mer koleksiyonuyla sayfiye yerlerinde karşımıza çıkan marka, kentteki yeni mağazasında nevresimlerden havlulara, mumlardan sabunlara bir yaşam alanının tüm ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan ürün yelpazesiyle karşımıza çıkıyor.




TY (MK) (FOTOĞRAF)