Olay, bugün saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Psikolojik sorunları olduğu söylenen Mehmet Algan, iddiaya göre Belediye binasına giderek Başkan Bilal Soykan'dan harçlık ve iş istedi. Ancak Başkan Soykan, olumsuz yanıt verince Mehmet Algan sinirli bir şekilde binadan ayrıldı.

Bir süre sonra elinde pompalı tüfekle tekrar Belediye binasına gelen Mehmet Algan, hızla Başkan Soykan’ın makam odasına girdi. Bu sırıda onu gören belediye personeli peşinden gittikleri Algan'ı müdahale ederek etkisiz hale getirdi. Arbede sırasında Algan, bir anlık boşluktan yararlanarak belediye binasından koşarak kaçtı.

Olay yerine kısa sürede gelen jandarma ekipleri evine giderek saldırıda kullanılan pompalı tüfeği ele geçirirken, Mehmet Algan'ı aramasına rağmen bulamadı. 

Kuzuluk Belediye Başkanı Bilal Soykan, Mehmet Algan'ın sinirsel sorunları olan birisi olduğunu söylerek, "Her zaman para istemeye geliyordu. Birkaç defa kendisine iş bulduk fakat çalışmadı. Bugün de gelip harçlık ve yine iş istedi. Ben de 'Her zaman bu olmaz' deyince tartıştık. Çıktı gitti. Sonra pompalı tüfekle geri geldi. Arkadaşlar engel oldular" dedi.

Başkan Soykan, saldırgandan şikayetçi olurken, jandarma saldırgan Mehmet Algan’ı yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.



AO(MB/SS)