Akköy İlçesi'nde dün saat 21.00 sıralarında yaşları 21 ile 27 arasında değişen kardeşler A.A., F.A. ve A.R.A. bindikleri 20 F 8586 plakalı otomobille Akköy İlçe Emniyet Amirliği karşısındaki büfeye geldi. İddiaya göre haraç isteyen kardeşlere, büfe önünde bekleyen grup tepki gösterince kavga çıktı.

Taraflar taş ve sopalarla birbirine girerken, otomobille gelenlerden A.A. av tüfeği ile rastgele ateş açmaya başladı. Bu sırada akşam namazını kıldırıp iftar için evine giden Yukarı Cami imamı 42 yaşındaki Eşref Adak, boynundan vuruldu, kavgaya müdahale eden bir polis de elinden yaralandı. Yaralılar Denizli'deki hastanelere kaldırılırken, imam Eşref Adak'ın durumunun ağır olduğu belirtildi.

İlçedeki güvenlik güçlerinin yetersiz kalması nedeniyle Denizli'den ekip istendi. Takviye ekiplerin gelmesiyle kavga edenler kaçmaya başladı. Bunlardan yakalanan 2 kişi gözaltına alındı.

HALK KAYMAKAMLIK ÖNÜNDE TOPLANDI

Emniyet Amirliği'nin karşısında meydana gelen olaya tepki gösteren bir grup Akköylü, ilçede huzurun kalmadığını belirterek protesto gösterisi yaptı. Kaymakamlık önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, haraç isteyen kişilerin ilçede sürekli olay çıkardığını, geceleri silah sesinden uyunmadığını, can güvenliklerinin kalmadığını söyledi.

Akköy Kaymakamı Sabri Uzun, protestoda bulanan gruba sakin olmalarını, gerekli önlemin alınacağını söyledi ve dağılmalarını istedi. Grup bunun üzerine dağıldı.