Olay dün akşam İlkadım İlçesi 100'üncü Yıl Bulvarı Ulugazi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre sabıkalı olan ve yaklaşık 6 ay önce evlenen Ertuğrul Çaylan, yanına aldığı Yusuf Yamanoğlu, Ahmet Taflan, Sezai Batmaz ve Gökhan Efe ile birlikte arkadaşı olan lokantacı Halil İbrahim Geçer'in işyerine gelip haraç istedi.

ÇELİK YELEKLE YARALANDI

İşyeri sahibi para vermeyince, çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Bunun üzerine Sezai Batmaz, Halil İbrahim Geçer'i bıçakla yüzünden ve omuzundan yaraladı. İşyerinde bulunan pompalı tüfeği alan Halil İbrahim Geçer de zanlıların üzerine üç el ateş etti. Açılan ateş sonucu Yusuf Yamanoğlu göğüs, yüz ve karın bölgesinden, üzerinde çelik yelek bulunan Ertuğrul Çaylan'ı da sol karın bölgesinden yaraladı.

Yaralılar ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tedavi altına alınan yaralılardan Yusuf Yamanoğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Diğer yaralı Çaylan ise Ondukoz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Polis olayın ardından hastanede tedavi altına alınan Ertuğrul Çaylan ile Ahmet Taflan, Sezai Batmaz ve Gökhan Efe'yi gaspa teşebbüs suçundan, hastanede tedavisi tamamlanan Halil İbrahim Geçer ise cinayet suçundan gözaltına aldı.

Geçer polise verdiği ifadesinde, "Ertuğrul Çaylan arkadaşım olur. Yaklaşık 4 aydır beni rahatsız edip haraç alıyorlardı. Ertuğrul yeni düğün yaptı ve dün akşam da gelip parasını benden istedi. Ben de vermeyince bu olay meydana geldi. Daha önce de beni tehdit ediyorlardı. Ama korkudan polise gidemedim" dedi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.



HÇ(MS/AAA)(FOTOĞRAF)