Sakarya Valiliği'ne bağlı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde görevli sosyal uzmanlar, bugün beldeye gelerek 64 yaşındaki Seher Evren ile nikahsız beraberliğinden zihinsel engelli oğlu 42 yaşındaki Şükrü Kurhan’ın yaşam şartlarını inceledi. Uzmanlar, anne- oğlun bulundukları ortamın çok olumsuz olduğunu belirledi ve buradan alınmalarına karar verdi. Buradan alınan anne- oğulun, bir rehabilitasyon merkezinde tedavilerine başlandı.

Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar, 2 katlı, kapısı, penceresi, elektrik ve suyu olmayan harabe haldeki evde yaşayan Seher Evren ile zihinsel engelli oğlu Şükrü Kurhan’ın durumlarının Sosyal Hizmet uzmanları tarafından incelendiğini söyledi. Kaymakam Beypınar, şunları söyledi:

"Anne ve oğlunun, bugün Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde görevli sosyal uzmanlar tarafından yapılan inceleme sonrasında bulundukları ortamın yaşam şartlarına müsait olmadığı gerekçesiyle alınmalarına karar verildi. Anne ve oğlu rehabilite edilecekler. Bugün evlerinden alınarak bir merkezde tedavilerine başlandı."

Dokurcun Beldesi'nde eşi vefat eden Seher Evren, kızını evlendirmiş, oğlu Şükrü ise 20 yıl önce, askerliğini yapıp terhis olduktan sonra memleketine döndüğünde sevdiği genç kızın evlenip, gelin arabasıyla evlerinin önünde geçtiğini görünce akli dengesini yitirmişti. Anne- oğlunun yaşantılarının özellikle son 5 yılda tamamen sefalete döndüğü, harabeyi andıran evde zor şartlarda komşularının yardımıyla geçindikleri belirtildi.



AO(MB/SS)