Tokat'ın Erbaa ilçesinde orman muhafaza memuru Umut Uz ve eşi Tuğba Uz'u vuran 15 yaşındaki V.S.'nin Tuğba Uz'un kardeşi değil yeğeni olduğu öğrenildi. V.S.'nin sabah saatlerinde halası ve eniştesini tabancayla vurduktan sonra olayda kullandığı tabancayı evin arka tarafında bulunan odunluğa sakladığı ve daha sonra eğitim gördüğü Erbaa Ticaret Mesles Lisesi'ne gittiği, burada gözaltına alındığı bildirildi. 

Öte yandan Ağır yaralı olarak götürüldüğü Erbaa Devlet Hastanesi'nden Tokat Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Umut Uz'un beyin ölümünün gerçekleştiği açıklandı. V.S.'nin 8-9 yaşından bu yana Uz çiftinin yanında kaldığı öğrenildi.

KOMŞULARI OLAYI ANLATTI

Erbaa'da olayın meydana geldiği mahallede bakkal dükkanı işleten Sezai Koşman, V.S'nin sabah kalktığında eniştesi ve halasını vurduğunu belirterek, "İçeriye girdiğimizde ikisi de kafasından vurulmuştu. Çiftin küçük kızları karyolanın altına saklanmıştı. Vuran çocuk silahı saklayıp okula gitmiş. Polis okuldan aldı. Sorgusunda olayı itiraf etmiş. Neden vurduğunu bilmiyoruz" dedi.

Umut Uz'un iş arkadaşı ve komşusu olan Mesut Koçman ise, "Çocuk bunalımdaydı. Önce intihar dediler, silahı bulamadılar sonra sorguda vuran çocuk itiraf etmiş. Çocuk sessiz ve sakindi. Osmaniye'den buraya okusun diye getirdiler. Fakat dersleri iyi değildi" diye konuştu. Bu arada ölen çiftin 5 yaşındaki kızları Eylül'e polis sahip çıktı.

ORGAN BAĞIŞI İÇİN AİLESİ BEKLENİYOR 

Beyin ölümü gerçekleşen Umut Uz'un organlarının bağışlanması için Osmaniye'deki yakınlarının Tokat'a gelmesinin beklendiği bildirildi. Aile izin verirse, organlar alınarak nakil bekleyen hastalara ulaştırılacak.



FY (EA/RT)