Olay, 2008 yılının Kasım ayında meydana geldi. Kendisini mahalledik kahveci N.K. ile aldattığı gerekçesiyle tartıştığı eşi 6.5 aylık hamile Fatma Dalgakıran'ı öldüren Suat Dalgakıran, Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı ve cinayeti tahrik altında işlediği gerekçesiyle 20 yıl hapse mahkum edildi. Sanık avukatı, 'ağır tahrik' unsurunun eksik uygulandığı gerekçesiyle kararı temyiz etti. Dosyayı görüşen Yargıtay aynı gerekçeyle kararı bozdu.

DAVA YENİDEN GÖRÜLDÜ

Davanın yeniden görüldüğü Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada, Mahkeme Başkanı Mehmet Kesmen, sanık Suat Dalgakıran'a son sözlerini sordu. Dalgakıran, "Takdir mahkemenizindir" yanıtını verdi.

Sanık avukatı Binnur Türkoğlu ise "Daha önce yaptığımız savunmalar Yargıtay tarafından kabul görmüştür. Buraya gelirken kahveci N.K. yolumu kesti ve bana vicdan azabı duyduğunu belirterek, 'Mahkemede yapabileceğim bir şey varsa söyleyin, duruşmaya gelip söyleyeyim' dedi. Müvekkilim kızına çok düşkündür. Karısı, kendisini aldattığını söylediğinde müvekkilim ağır tahrik altında kalarak, cinayet işlemiştir" dedi.

Mahkeme, Suat Dalgakıran'ı önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına, ardından 'ağır tahrik' indirimi uygulayarak, 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

HAMİLE EŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Olay, 2008'in Kasım ayında Antalya Muratpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. 22 yaşındaki eşi Fatma Dalgakıran'ın kendisini aynı mahallede kahve işleten N.K. ile aldattığını öğrenen ve aniden eve giden Suat Dalgakıran, N.K.'yı evinde gördü. Suat Dalgakıran, polis merkezine giderek, şikayetçi oldu. Bu olay üzerine Fatma Dalgakıran evi terk ederek, ailesinin yanına yerleşti. 2 ay kadar sonra eşine, kendisini çok sevdiğini söyleyerek af dileyen Fatma Dalgakıran, eşinin kabul etmesi üzerine eve döndü. Çift tekrar bir araya geldi ve ayrılmaktan vazgeçti. Ancak Suat Dalgakıran, bir süre sonra eşinin kendisini yine aldattığından ve karnındaki bebeğin kendisinden olmadığından şüphelendi. O sırada 6.5 aylık hamile olan Fatma Dalgakıran ile tartışan Suat Dalgakıran tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, sinirlerine hakim olamayarak, eşini, o zaman 5 yaşında olan kızı Kardelen'in gözleri önünde 12 kez bıçakladı.

Mahalle sakinlerinin çağırdığı ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürülen Fatma Dalgakıran kurtarılamadı. Ölen kadının karnındaki bebeği ise sezaryenle alınmasına rağmen birkaç saat sonra can verdi.

Suat Dalgakıran kızını annesi Canan Karamercan'ın evine bıraktıktan sonra Şarampol Polis Merkezi'ne giderek teslim oldu.



TT(SU/CK)