Sanatçı Haluk Levent, Mersin Üniversitesi’nin 18’nci Kültür ve Spor Şenlikleri’nin kapanış konserini Çiftlik Köy Kampüsü Vadi Spor Kompleksi’nde verdi. Konser nedeniyle sanatçının hayranların erken saatlerde spor kompleksine akın ederek yerini aldı. Levent'in hayranlarından kimi beraberinde getirdiği şemsiyelerle ıslanmayı önlerken, kimileri de ceket ve montları ile kendilerini korudu. Haluk Levent, lüks otomobille konser alanına geldi. Sanatçıyı taşıyan otomobil sahne platformunun kurulduğu alana girdiğinde havai fişekler gökyüzünü aydınlattı.

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı konserde sanatçı, söylediği şarkıları ile genç hayranlarını coşturdu. Levent, konser için kendisine Mersin Üniversitesi’nden ilk teklif geldiğinde inanmadığını belirterek, “Her yere inanırdım, burada konser vereceğime inanmıyordum. Çünkü sebebini bazı dostlarımız biliyorlar. Yaklaşık 8-9 yıl boyunca YÖK’ü eleştirdiğim için rektörünüzün gazabına uğradığımı biliyorum" dedi.

Konuşması genç hayranları tarafından ‘Haluk, Haluk’ sloganları ile kesilen sanatçı “Maalesef bu konuşmayı yapma hakkının elimde olduğunu düşünüyorum. Çünkü 9 yıl bekledim. Bir iki kelime edeceğim artık. Ben YÖK’ü eleştirirken, konserlerimi veren bir adamdım, öğrenci değildim. Ben o konuları üniversitelerde okuyan, dostlarım ve kardeşlerim için eleştirmiştim. YÖK’ün ne menem, ne berbat bir kurum olduğunu düşünerek, o dönem de eleştirmiştim. Hatta bir televizyon programında da söyledim. 'Mersin Üniversitesi’nde bir gün konser vereceğim' dedim. Teklif geldiğinde de organizatöre söyledim; 'Emin misin, rektör beylerle görüştünüz mü?' diye sordum. O da bana 'Rektörlük bu konseri istiyor' dedi. Bu konser için sizlerin adına teşekkür ediyorum, sağolun" diye konuştu.

Haluk Levent, konuşmasının ardından söylediği şarkıları ile genç hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Konser sonunda sahneye gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, gecenin anısına Haluk Levent’e bir plaket ve çiçek vererek, “Yaptığımız ankette öğrencilerimiz sizi istediği için davet ettik. Onun için buradasınız" dedi.



ME (CK/RT)