" 72 AYLIK ÇOCUKLARDA BİLE SIKINTI YAŞIYORUZ "


Cağaloğlu'ndaki İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Halkevi üyesi bir grup 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte hayata geçirilecek 66 aylık çocukların okula başlamasını protesto etti. Çocuk ve velilerin de aralarında bulunduğu grup ellerinde " Çocuk işçi olmayacağım " dövizleri taşıdı. Grup zaman zaman " 4+4+4'ü durduracağız " , " AKP'ye imam olmayacağız ", " Karanlığa bırakma çocuğuna sahip çık " sloganları attı.


Protesto gösterisine katılan İlköğretim okulu öğretmeni Volkan Aktepe " Normalde 72 aylıkken okula başlayan çocuklarda bile birçok problem var. Bu çocuklar yabancı oldukları bir ortama giriyorlar. Bir öğretmen olarak söylüyorum ilk dönemlerde bizler çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Şimdi 60 aylıkları bile okula alabileceklerini, söylüyorlar. Bu çocukların psikomotor düzeyleri dikkat düzeyleri şu anda eğitim - öğretim faaliyeti için uygun olamaz " diye konuştu.


MİNİK NEHİR, DÖVİZ TAŞIDI; SLOGAN ATTI


Öğrenci velisi Eylem Doğan ise, " Anneler ve babalar olarak, 4+4+4 eğitim sistemine karşıyız. Çünkü bizler çocuklarımızın geleceğini karartmak istemiyoruz. Bu sisteme karşıyız. Karşı çıkmak için de bütün veliler olarak, aileler olarak elimizden gelen herşeyi yapacağız. Anneler babalar gelin sizler de geleceğinizi düşünün ve onlar için mücadele edin. Onlara hep birlikte aydınlık bir gelecek sunalım.4+4+4 eğitim sistemi çocukların geleceğini karartan onları yobazlığa iten onların geleceğini yok eden bir sistemdir " dedi.


Basın açıklamasını yapan  Halkevi üyesi, öğrenci velisi Kader Yeşilırmak şunları söyledi:


"AKP iktidarı 4+4+4 sistemini zorla Meclis'ten geçirdiği gibi şimdi de bu sistemin bir parçası olarak çocuklarımızı zorla ilkokula yazdırıyor. Kamusal parasız okul öncesi eğitimin verilmediği bir ülkede 5 yaşındaki çocuklarımız 4+4+4 cehenneminin içine atılmak isteniyor.  Bizler Halkevleri Eğitim Hakkı Meclislerinde 4+4+4 'ü durdurmak için yan yana gelen veliler olarak çocuklarımızı hazır olmadıkları ilkokula göndermeyeceğiz. Onların ihtiyacı olan okul öncesi eğitimdir; onların ihtiyacı olan bilimsel bir eğitimdir " dedi.


Kızı Sıla'nın okula tek başına gidemeyeceğini söyleyen Kader Yeşilırmak, " Çocuğum 60 aylık bile değil. Göndermeyi kesinlikle düşünmüyorum. Çünkü henüz kendi ihtiyaçlarını gideremiyor. Düşünün, tuvalete giderken ben yardımcı oluyorum. Okulda ben olmayacağım " diye konuştu.


Annesiyle birlikte prostesto gösterisine katılan Nehir Yeşilırmak ise, tuvaletini yapamayacak kadar küçük olduğu için okula gitmek istemediğini söyledi. Minik Sıla, " Ne zaman okula gitmek istersin ? " sorusuna ise, " Seneye " cevabını verdi. Bir başka öğrenci velisi Gülistan Tepeli de kızının daha çok küçük olduğunu bu yüzden onu okula gönderemeyeceğini söyledi. Minik Sıla ise tuvalet ihtiyacını okulda kendisinin karşılayıp karşılamayacağı sorusuna " Büyüyünce yaparım. Büyümediğim zaman yapamam " yanıtını verdi.


PÇK-İT (MK) (FOTOĞRAF)