Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkan Vekili Hüseyin Güler, 2012 Türkiye finalleri için geçen Pazar günü Samsun’da yapılan Horonlar Grup Yarışması'nda ödül töreni sonunda büyükler kategorisinde üçüncü olan Samsun Atafem Gençlik ve Spor Kulübü ile gençler kategorisinde üçüncü olan Samsun Mareşal Fevzi Çakmak Lisesi Spor Kulübü halk oyunu ekiplerinin erkek oyuncuları ve antrenörlerinin yarışma hakemlerine ve federasyon yetkililerine saldırarak kavga ettiğini söyledi.

Güler, Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışma sonunda çıkan olaylarla ilgili kamera kayıtlarının bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Merkez Hakem Kurulu üyelerinin ve yarışma gözlemcilerinin tuttuğu tutanaklar da mevcut. Grup yarışması sonunda yaşanan bu olay hakkında federasyonumuzun Disiplin Kurulu tarafından soruşturma başlatıldı. Olaylara karışan Samsun Atafem Gençlik ve Spor Kulübü ile Samsun Mareşal Fevzi Çakmak Lisesi Spor Kulübü Halk Oyunu ekibi antrenörü ve olaylara karışan erkek ekip üyelerinden savunma istenecek. Soruşturma sonucunda olaylara karışan kişiler lisanslarının iptal olması gibi ciddi cezalar alabilirler. Yaşanan bu kavga olayında yarışmada büyükler kategorisinde birinci olan ekip Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü ile ikinci olan Arhavi Belediyesi Spor Kulübü’nün bir ilgisi bulunmuyor."

Artvin'in Arhavi İlçesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu da yaşanan kavga olayında Arhavi Belediyesi halk oyunu ekibinin bulunmadığını söyledi.