Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Hasan Kaplan, Yrd.Doç.Dr. Yavuz Selim Tama, Yrd.Doç.Dr. Erdal Akyol ile öğretim görevlileri Dr. Hayri Ün, Salih Yılmaz ve Gülmustafa Şen’den oluşan depremsellik inceleme heyeti 2005 yılında Halit Narin Turizm Otelcilik Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli binalarında inceleme yaptı. Heyet, hazırladığı raporda, 'binaların depreme dayanıklı olmadığını, beton dayanımının proje dayanımının altında kaldığını, yapının bazı bloklarında perde duvar kullanılmadığını, perde duvar bulunan bloklarda ise taşıyıcı sistemin düzenli olmamasından kaynaklanan yetersizlik bulunduğunu' tespit etti. Heyet, mutlaka güçlendirme yapılması gerektiğini kaydetti. 2010 yılında okulda tekrar deprem testi yapıldı. Bu kez de çok sayıda çatlak tespit edildi ve binanın alttan su aldığı ortaya çıkti. Yeniden güçlendirme çalışması yapılması istendi. Son olarak 5 Ekim 2012 tarihinde Marmaris’teki tüm okullarda yapılan inceleme sonunda güçlendirme çalışması için okula acil olarak 500 bin lira gerektiği saptandı. Fakat Marmaris’teki 15 okul için 658 bin lira ödenek ayrılınca Halit Narin Turizm Otelcilik Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli binalarının güçlendirilmesi gerçekleşemedi.

HALİT NARİN OKULA SAHİP ÇIKSIN

İl Genel Meclisi’nin CHP’li Marmaris Üyesi Dursun Kaplan, güçlendirme çalışmalarıyla ilgili olarak okulu yaptırarak adını veren işadamı Halit Narin’i yardıma çağırdı. Kaplan, “2005 yılında devlet burası için ya yıkılsın ya da güçlendirilsin diye karar aldı. Bütçemizde bu okula gerekli paramız yok. Ayrıca zaten özellikle de ödenek koymadık. 500 bin lira deniliyor ama şu anda 1 milyon liraya ancak biter. Bu okulu yapanlar Marmaris’te turizm pastasından pay alan insanlar. Ayrıca Orhaniye’deki marinanın yerini neredeyse para vermeden aldılar. İsmini verdikleri okulu takip etsinler. Okuldaki öğrencileri de alıp kendi otelinde çalıştırıyor. Halit Narin ya adını bu okuldan kaldırsın, ya da bu okula sahip çıksın” dedi.

KONUYU ÇARPITMASINLAR ÖDENEK HAZIR

Halit Narin’in şirketlerinin danışmanlığını yapan Ercan Güneştutar, Dursun Kaplan’ın açıklamasının yanlış olduğunu ve konuyu çarpıttığını belirtti. Güneştutar, “Bir defa okula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 870 bin lira ödenek çıkartıldı. Birkaç bürokratik imza kaldı o kadar. Okulda bahsi geçmeyen çatı sorunu var. Bunu da biz halledeceğiz. Ayrıca bilinmesinde yarar olduğu için açıklamak istiyorum. Okul yıllarca kaba inşaatı bitmiş vaziyette beklediğinde Halit Bey okulun yapımını bir hayırsever olarak üstlendi ve inşaatı bitirerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etti. Teslimattan sonra hayırseverin işi biter. Tadilatı için zorunlu değildir. Ayrıca Dursun Kaplan’ın da bilmesinde yarar var, Halit Bey 14 tane okul yaptırdı ve elini bu okullardan hala çekmiş değil. Gerekli yardımları yapıyor” diye konuştu.