2011 yılında Bodrum Ticaret Odası'nın destekleri ile açılan Bodrum Deniz Müzesi'nde yer alan Cevat Şakir Kabaağaçlı Koleksiyonu'na, Balıkçı'nın İzmir'de yaşayan kızı İsmet Noanan yeni eşyalar bağışladı. Halikarnas Balıkçısı olarak anılan Kabaağaçlı'nın bebeklik şapkaları, zıbını, fotoğrafları, yaptığı çizimler, giydiği kıyafetler, kullandığı gözlükler, mürekkep kalem uçları, el yazısı ise yazdığı mektuplar sergilendi. İsmet Noanan koleksiyonu, Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Sema Sagat ile birlikte inceledi. Noanan duygulu anlar yaşadı. Halikarnas Balıkçısı'nın anısını yaşatmak amacıyla hazırlanan bölümde, Balıkçının ölümünden sonra açılan anı defterinden seçilmiş yazılar da koleksiyona dahil edildi.

Halikarnas Balıkçısı'nın kızı İsmet Noanan, koleksiyonu gezerken çok duygulandığını belirterek, “Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Babamın eşyalarını sergilenmesi için Bodrum Deniz Müzesi'ne bağışladım. Onları burada gördüğümde çok duygulandım. Halamın babama ait olduğunu söyleyerek bana verdiği bebeklik giysilerini de artık burada görmek mümkün. Kullandığı kıyafetler, aile fotoğraflarımız, el yazısı mektupları ve resimleri de sergileniyor” dedi. Noanan, Bodrum'da yaşadıkları dönemin, ilçenin en güzel yılları olduğunu belirterek, “Bodrum bugün çok değişti. Biz en güzel yıllarını yaşadık. Bunu tekrar tekrar söyleyebilirim. Bodrum bugün zıvanadan çıktı. Biz eski Bodrum'u arıyoruz, özlüyoruz. Değişimin, gelişimin olacağı belliydi. Ama bu kadar kötü olacağı belli değildi. Bu durumu da beni üzüyor” dedi.

Müze Müdürü Sema Sagat, koleksiyonun sergilendiği özel bölümde, müzecilik standartlarına uygun aydınlatma, nem ve sıcaklık çalışmaları yapıldığını belirtti. Sagat, “Eserler özel şartlarda saklanıyor. Eşyalar, bulunduğu dolaplara özel bilgilendirme etiketleri ile yerleştirilmiştir. Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın yazmış olduğu 23 kitabı özel raflarda ziyaretçilerin incelemesine açık tutulurken, müze hediyelik ürün dükkanında da satışa sunulmaktadır” dedi.