Fatih'te, İstanbul'un Fethi'nin 559'uncu yıldönümü kutlamaları için mehteran takımı, ses, ışık lazer ve su gösterileri yapıldı. İstanbul'un fethinin 559'uncu yıldönümü kutlamaları kapsamında Haliç Sahili'nde düzenelenen programda, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Müze ve Kültür Sitesi Mehteran Bölüğü çeşitli marşlar çaldı. Fetih kutlamaları sırasında geçen yıl ilk defa yapılan 'Gökkuşağı Gösteri' bu yılda izleyenleri büyüledi. Bu gösteride 3 adet su perdesi, 118 adet hareketli su pompası ve 3 adet gayzer su pompasıyla Haliç 'in sularını hareketlendirildi. Hareketlendirilen sulara 96 adet robot ışık, 40 adet gökyüzü tarayıcısı ve 16 adet lazerle şekiller yapıldı.

ETKİNLİK ÖNCESİ İBB BAŞKANI TOPBAŞ KONUŞTU

Özel Balat Hastanesi karşısında Haliç'in üstüne kurulan platformda gerçekleştirilen etkinlik öncesinde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, insanlık tarihinde önemli dönüm noktaları bulunduğunu söyledi. İstanbul'un fethinin, Orta Çağ karanlığındaki Avrupa'nın yeniden yeşermesine, yeni çağın başlamasına vesile olduğunu ifade eden Topbaş, "Halkla bütünleşen, halka değer veren ve halkın yöneticilerle birlikte olabildiği bir yönetim anlayışını ortaya koydu. Tarihi süreçte önemli bir değişim ve dönüşüm başladı" dedi. İstanbul'un dünyanın merkezinde olduğunu vurgulan Topbaş; "Napolyon'un söylediği gibi dünya tek bir devlet olsaydı, İstanbul başkent olurdu." dedi.

DEV EKRANDA FETİH FİLMİ

Yapılan kutlamalarda 10 bin 800 havai fişek atılarak büyük bir görsel şölene imza atılırken, Kutlamalar sırasında 3D tekniği ile hazırlanan Faruk Aksoy'un yönettiği 'Fetih 1453' filmi bin 88 metrelik dev ekranda, 8 projeksiyon cihazı kullanılarak gösterildi.,

BELEDİYEDEN PROTOKOLE YAĞMURLUK

Kutlamalar esnasında yağmur yağması nedeniyle belediye görevlilere tarafından protokolde oturan vatandaşlara ve turistlere yağmurluk dağıtılarak ıslanmaları önlendi. Protokol dışındaki vatandaşlar ise yağmura aldırış etmeden gösterileri aileleri ile izledi.

ÇK (ET)