BDP Halfeti İlçe teşkilatı üyeleri, Öcalan'ın yakalanışının yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yapmak için Karaotlak Mahallesi'ndeki BDP İlçe binası önünde toplandı. Aralarında PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşleri Fatma ve Mehmet Öcalan'ın da bulunduğu çoğunluğu kadınlardan oluşan kalabalık, zılgıt çekip sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı. Ellerinde siyah pankart taşıyan ve bazıları siyah bantlarla ağzını kapatan kalabalığa yürüyüşlerinin yasal olmadığı uyarısı yapıldı. Polisin yaptığı uyarı sonrası grubun en önde taşıdığı 2 pankarta el konuldu. Kısa süreli gerginliğin ardından basın açıklamasını okuyan BDP Halfeti İlçe yöneticilerinden Gülistan Korkmaz, Abdullah Öcalan'a uygulandığını iddia ettiği tecride son verilmesini ve özgürlüğüne kavuşturulmasını istedi.

FATMA ÖCALAN: BARIŞ İSTİYORUZ

Gergin geçen basın açıklamasına katılan PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kız kardeşi Fatma Öcalan ise Kürtçe barış istedi. Türkçe'yi çok az bilen Fatma Öcalan, "Biz barış istiyoruz. Artık bu kan dursun. Herkes cezaevinde yazıktır, günahtır. Artık barış gelsin" dedi.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Basın açıklamasının ardından dağılan grupta yer alan ve terör örgütü propagandası yaptığı iddia edilen M.G. polisler, A.A., E.T., M.A., N.A., M.D., V.D., H.K., H.C. ve İ.H.Ö. ise jandarma tarafından gözaltına alındı. Sorgulanmalarına başlanan 10 şüpheli, 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suç ve suçluyu övme' suçlarından adliyeye sevk edilecek.



(HK/BT)