Halaçoğlu, Dink davasında ilgili mahkemenin karar verdiğini ancak, Yargıtay ve temyiz konuları sonuçlanmadığı için nihai sonuç elde edildiğini söylemenin doğru olmayacağını anlattı. Yapılan yürüyüş ve gösterilere de değinen Yusuf Halaçoğlu, "Bu, hukuka müdahale anlamına gelir. Doğrudan yargıyı etkilemeye yöneliktir ve etkileyecektir" dedi. Hukuka saygı gösterilmesi gerektiğini belirten Yusuf Halaçoğlu, şöyle konuştu:

"Bu hukuka müdahale anlamını taşır. Birden geniş bir tepki ile karşı karşıya kalındı. Yürüyüşle protesto ettiler. Bu yargıyı etkileyecektir. Bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Kararı veren mahkeme başkanının sözleri bence hoş değil. Vicdanının rahat olmadığını söylemesi garabettir. Araştırırsınız, bulursunuz ve ona göre karar verirsiniz. Bir mahkeme, elde edemediği sonuçlar varsa ve bundan dolayı ‘Vicdan azabı çekiyorum’ diyemez. Mahkeme başkanının bu açıklamasını garip karşıladım"’ dedi.

"HRANT DİNK’İN ÖLDÜRÜLMESİ TÜRKİYE’Yİ ZORA SOKTU"

MHP Milletvekili Halaçoğlu Hrant Dink’in öldürülmesinin Türkiye’yi zora sokan bir durum olduğunu anlatırken şöyle konuştu:

"Türkiye bu olaydan sonra hakaretlere de maruz bırakılmıştır. Hırnat Dink’in öldürülmesini başka güçlerin yaptığını düşünüyorum. Ellerindeki pankartlarla çıkanlar; Türkiye'de soykırımın kabul ettirilmesini sağlamak isteyen bir takım odakların hareketidir."

Fransa Meclisi'nin, soykırımın inkarını cezalandıran teklifi kabulünü de değerlendiren Halaçoğlu, "Ermeniler'den çok Türkiye’yi bugün ilgilendiren en büyük risk ve kapsamlı savaştır. Coğrafya savaş ortamına sürükleniyor. İran ırak Suriye ve Lübnan dörtlüsü ile ABD ve İsrail’le arasında çıkacak savaşın Türkiye’yi etkilememesi mümkün değil" dedi.



FÇ(OE/İD)