Kayseri Kültür ve Turizm Derneği’nin gerçekleştirdiği ödül töreni sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Halaçoğlu, Başbakan Erdoğan’ın 'Her kürtaj bir Uludere'dir' açıklamasının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Başbakan’ın beyanı talihsiz bir beyan oldu. Sezaryen ve kürtaj meseleleriyle ülkenin gündeminin meşgul edilmesi son derece yanlış. Bunlar yapılacaksa, 'ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz' hesabı yapılması gerekir. Sezaryen doktorların vereceği bir karar sonrasında yapılacak bir iş. Kürtaj da aynı. Bu iki durum da doktorların vereceği kararla yapılır. Biz doktor olmadığımız için bilemeyiz. Ancak siz hem zinayı serbest bırakacaksınız, hem kürtaja karşı olduğunuzu söyleyeceksiniz. İkincisi 'kürtaj cinayettir' diyeceksiniz ve her bir kürtajı Uludere ile birleştireceksiniz. O zaman kürtaj bir cinayetse, Uludere’de cinayet işlendi anlamına gelir. Hem bundan kaçınıyorsunuz, hem bunu söylüyorsunuz. Sonun nereye varacağı bilinmeden söylenen bir cümle. Cinayetse, kürtaj bilerek yapılmış bir operasyondur. Uludere de o zaman bilerek yapılmıştır anlamına gelir. Bunun sonu kötü yerlere gider. O yüzden doğru bulmuyoruz."

Halaçoğlu, İstanbul’un fethinin 559’uncu yıldönümü kutlamalarını düzenleyen İstanbul Valiliği’nin, bu yıl fetihin simgesi haline gelen ve bayrak dikmeyi anlatan temsili gösteriyi kaldırmasını da eleştirdi. 



CZ(OE/COŞ)