Erbaa Orman İşletme Müdürlüğü'nde orman muhafaza memuru olarak görev yapan Umut Uz ve eşi Tuğba Uz'u, İsmetpaşa Mahallesi Topal Doktor Caddesi'ndeki tek katlı evlerinde, dün sabah saatlerinde yanlarında kalan akrabaları V.S. tabanca ile vurdu. Olay Umut Uz'un işe gitmemesi üzerine, arkadaşlarının aramasıyla ortaya çıktı.

8 aylık hamile olan ve erkek bebek bekleyen Tuğba Uz olay yerinde ölürken, kendi silahıyla vurulan Umut Uz ağır yaralı olarak Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Umut Uz'un da beyin ölümünün gerçekleştiği açıklandı. Makinaya bağlı olan Uz için son kararı ailesi verecek.

"BANA KÖTÜ DAVRANIYORLARDI"

Eniştesi ve halasını başından tabancayla vurduktan sonra silahı evin arkasındaki odunluğa saklayarak eğitim gördüğü Erbaa Meslek Lisesi'ne giden V.S. burada yakalandı.

Erbaa Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda çifte cinayeti işlediğini itiraf eden V.S.'nin ifadesinde "Eniştem ve halam bana hep kötü davranıp dövüyorlardı. Bu nedenle vurdum" dediği öğrenildi.

V.S. emniyetteki sorgusunun tamamlanmasının ardından Erbaa Adliyesi'ne sevk edildi.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Eşi Tuğba'nın öldüğü olayda ağır yaralanan ve Erbaa Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Tokat Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan orman muhafaza memuru Umut Uz'un da bu sabah beyin ölümü gerçekleşti.

Hastane yetkilileri, Umut Uz'un yakınlarının organ bağışında bulunabileceğini, bu nedenle beklendiğini söyledi.

Kuzeni tarafından öldürülen Tuğba Uz'un cesedi otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsinin ardından Tuğba Uz'un cenazesi memleketi Osmaniye'ye götürülerek toprağa verilecek.

Evde dehşeti yaşayan ve korkudan saklandığı karyolanın altında bulunan Tuğba ve Umut Uz çiftinin kızı 5 yaşındaki Eylül ise Osmaniye'den bu sabah gelen çiftin akrabalarına teslim edildi.

BAKKALDAN SAKIZ ALMIŞ

Çifte cinayetten sonda hiç bir şey olmamış gibi okula giden V.S., yolda mahalle bakkalına uğramış ve 5 sakız almış. Veresiye alışveriş yapan V.S. bu kez 5 lira verip, para üstü 2.5 lirayı almış.

Olay duyulduğunda eve ilk gidenler arasında yer alan mahalle bakkalı Serdal Sam, şunları söyledi:

"Olayı duyduğumda hemen eve gittim. Kapı kilitliydi. Balkonun kapısı açıktı. Hemen ben balkondan içeriye girdim. Girdiğimde yatak odasında Umut Uz yan şekilde yatıyordu. İlk etapta eşini görmedim. Hemen ben çocuklarını aramaya başladım. Odada yatağı kaldırdığımız zaman karyolanın altında küçük kızı buldum. Beni tanıdığı için hemen boynuma sarıldı. Kucağıma aldım. Ekiplere teslim ettim. Üzeri kan içindeydi. Polis içeride silahı aradı ama bulamadı. Polise çiftin yanında bir de yeğenlerinin kaldığını söyledik. Bu sefer kuşku çocuğa doğru yönlendi. Sabah dükkanı açtığımda geldi 5 paket sakız aldı. Hep veresiye alışveriş yapardı bu kez para verdi. Umut Uz daha önce bana bu çocukla ilgili, 'Sigara verme, onun dışında ne isterse ver' demişti. Yanında bu çocuğa kendi evladı gibi bakıyordu. Bizi şok eden de o oldu. Ben hayatımda bu kadar soğukkanlı çocuk görmedim. Yakınlarını vuruyor, alışveriş yapıyor sonra ise okula gidiyor."

DERSLERİNDE BAŞARISIZDI

Erbaa Meslek Lisesi 1'inci sınıfında okuyan V.S.'nin derslerinde son derece başarısız olduğu, okulda fazla konuşmayan biri olarak tanındığı, okul arkadaşları ile ilişkisinin de zayıf olduğu belirtildi. V.S.'nin Osmaniye'deki ailesi tarafından halası ve eniştesinin yanına 8-9 yaşlarında gönderildiği, eğitimini onların yanında tamamlamasını istedikleri belirlendi.



FY,(EA/AAA)