Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarına başlanan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile birlikte Belediye Meclis üyeleri Abdülaziz Layık, Ahmet Özler, Belediye İhale Komisyonu üyeleri Ömer Maz, Köksal Çöldaş, Mikdat Yıldırım, Eşref Bodur, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir ve İhale Komisyonu Başkanı Leyla Sayın, dünkü duruşmada suçlamaları kabul etmedi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, belediyede yolsuzluk olduğu suçlamaları kabul etmedi. Söylenenlerin doğru olmadığını ve iftira atıldığını savunan Başkan Muzaffer Külcü, şöyle dedi:

"Başkanlık olarak sadece yatırımın yapılacağına karar veririz. Daha sonra ihale komisyonu süreci takip eder. Başkan olarak ben müdahil olamam. Taraflardan birinin ihaleye girmesinin engellenmesi, dosyaları ile oynanması söz konusu olamaz. İddia sahibi belediyeden ihale alamadığını beyan etmiştir. Oysa belediyeden Akşemseddin Caddesi'nin tretuvar (kaldırım) işini, Rüstem Eren Parkı düzenleme işini ve Huzurevi binasının ihalesini almıştır. Ayrıca ihale komisyonu ihaleyi yasal olarak bir engel gördüğü durumda durdurma yetkisine sahip. Dolayısıyla her hangi bir tehdit söz konusu değildir. Afaki iddialar bunlar. Bahsedilen ses kayıtlarında kriminal inceleme raporlarında sesin bana benzediğini söyleyenler var, az benzediğini söyleyenler var."

Hakkında 5-30 yıl hapis cezası istenen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye mahkeme başkanı tarafından Binevler’deki Huzurevi inşaatıyla ilgili çalışma yapan müteahhitin işini zorlaştırmak için sosyal tesislerin elektriğini kesildiği ve bu sürecin sonunda tekrar elektriğin açılması için Çorumspor’a 40 bin TL bağış yapmaya zorlandığı iddiaları soruldu. Bu iddiaların doğru olmadığını belirten Külcü, Çorumspor’a verilen 40 bin TL’lik çekten sonradan haberi olduğunu ve bu konuyla kendisinin ilgisinin olmadığını söyledi.

Duruşma, eksik evrakın tamamlanması için ertelendi.



YÇ(İS/BT)