Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nden 3 kişilik ekip, Başhekim Hakan Türk başkanlığında Hakkari sokaklarını dolaşarak evde hastalara hizmet veriyor. Dağgöl Mahallesi'nde oturan 8 çocuk babası, 80 yaşındaki Cemil Çelikkol'u da evinde ziyaret eden diş hekimleri, aylardan bu yana dişleri olmadığı için yemek yiyemeyen Çelikkol için adeta seferber oldu. Beraberlerinde getirdikleri malzemelerle ağız temizliği yapıp protez diş için ölçü alan diş hekimleri Çelikkol'a çeşitli ilaçlar da yazdı.

Çok zor koşullar altında hizmet verdiklerini belirten Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Hakan Türk, evde bakım hizmetinin 2 yıl önce başladığını ve şu ana kadar 40 hastanın takibini yaptıklarını söyledi. Cemil Çelikkol'un tedavisine yeni başladıklarını belirten Türk, şöyle dedi:

"Diş problemi bitene kadar enaz 5 kez bu hastamızı evinde ziyaret edeceğiz. Diş yönünde sıkıntısı olursa bize ulaştıkları takdirde gelip şikayeti dinleyeceğiz. Biz 7 diş hekimi olarak Hakkari'de hizmet veriyoruz. Çok zor oluyor. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ndeki işlerimizin dışında ihtiyaç sahibi olanların evlerine de gidip özveriyle işimizi yapıyoruz. Talep olması halinde uzaklık gözetmeden her hastanın ayağını gideriz. Ayrıca Ramazan ayı boyunca acil servisimiz saat 23.00'a kadar hizmet veriyor."



BD(OB/İD)