Valilikte bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, Hakkari'nin yatırım programları ve kurumların projeleri ele alındı. Vali Muammer Türker'in başkanlık ettiği toplantıya Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, ilçe kaymakamları, kurum ve kuruluş amirleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Türker, ilk olarak il genelinde yatırımcı kuruluşların bütçelerine değinerek şöyle dedi:

"2012 yılının ilk il koordinasyon toplantısını bugün yapıyoruz. Hakkari'de devam eden şu andaki yatırımların toplam bedeli 1.5 milyar TL tutarındadır. Bunun tabi geçtiğimiz dönemde ayrılan ödeneklerin önemli bir kısmı harcanmış durumdadır. Yaklaşık 275 milyon TL'lik bir ödenek ayrılmıştır. Bunun bir bölümü yıl içerisinde ödenmiştir."

'BARZANİ İLE GÖRÜŞMELER OLUMLU GEÇTİ'

Vali Türker, geçen hafta işadamlarının da aralarında bulunduğu 15 kişilik heyetle, sınır kapılarının açılması için Kuzey Irak'a yaptığı ziyaretin detaylarını anlattı. Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile de görüştüklerini belirten Vali Türker şunları söyledi:

"Bölgemiz açısından önemli olduğunu düşündüğümüz bir hususu da paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz hafta içerisinde bölgemizdeki bazı iş adamları, sanayi ticaret odalarımızın temsilcilerinin de içinde bulunduğu 15 kişilik heyetle, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'ne ziyaretlerde bulunduk. Erbil ve Dohuk kentlerinde Bölgesel Yönetim Başkanı sayın Barzani, bölgesel yönetimin 3 bakanıyla, 2 ilin valisi, ticaret sanayi odası başkanları ve aynı zamanda bazı iş adamlarıyla görüşmeler yaptık. Ana gündem maddemiz sınır kapılarının açılmasıydı ve orada yaptığımız görüşmelerde büyük bir umutla döndük. Bizim bölgemizdeki Derecik ve Üzümlü sınır kapılarının açılması noktasında Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nde büyük bir heves ve istek var. Onu da orada yerinde görmekten, bütün ilgili sorumlu insanların bizimle aynı düşünceyi paylaştıklarını, yerinde görmekten de büyük bir mutluluk duyduk. İnşallah her iki tarafın yönetimi yani Türkiye ve Irak yönetimleri adımlar atar ve sınır kapılarının açılması da fiilen mümkün olur."



BD(GG/COŞ)