Valiliğin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'İlimiz Şemdinli-Derecik karayolunda 23 Temmuz 2012 tarihinde Bölücü Terör örgütü mensupları tarafından yol kesme eylemi yapılmıştır. Teröristlerin güvenlik güçlerini bölgeye çekerek önceden döşedikleri mayın  ve el yapımı patlayıcıları patlatarak zaiyat verdirmeyi amaçladıkları tespit edilmiştir. Örgütün planladıkları eylemlerin önüne geçmek için bölgeye yönelik operasyonlar derhal başlatılmıştır. Operasyonlarda teröristlerle temas sağlanmış, bugüne kadar çok sayıda örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiği değerlendirilmekte olup, arazi arama faaliyetlerine devam edilmektedir.

Operasyonlarda daha önce de açıklandığı üzere 2 askerimiz şehit olmuş, 14 askerimiz de hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgede devam eden operasyonlar süresince sivil vatandaşların zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterilmektedir. Operasyonlar nedeniyle güvenlik güçlerince boşaltılan veya bu konuda telkin edilen hiç bir yerleşim yeri bulunmamaktadır. Şemdinli ilçemizde herhangi bir tehdit veya güçlük olmayıp sadece operasyon bölgesine giriş ve çıkışlara müsaade edilmemiştir.'

İLÇEDE HAYAT NORMAL

Hakkari Valiliği, olayların başladığı günden itibaren ilçe merkezinde hayat normal seyrinde olup, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında hizmetlerine devam edildiğini söyledi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, 'Kamu görevlilerinin, vakur, ciddi, sabırlı tutumu ve halkımızın sağduyulu, temkinli tavrıyla nahoş bir hadiseye fırsat verilmemiştir. Operasyonlar devam etmekte olup, bölgemizde huzur, sükunun sağlanıp sürdürülmesi için gerekli her türlü tedbir alınmaya devam edilecektir' denildi.



BD (FE/RT)