Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Vatandaşlarımız tarafından Şemdinli ilçesi Derecik-Aktütün arasında kalan bölgede bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu ihbarı üzerine, 07 Kasım 2012 tarihinde güvenlik kuvvetlerimizin başlattığı operasyon 3'ncü gününde halen devam etmektedir. Kaçmaya çalışan teröristleri takip eden güvenlik güçlerimiz terör örgütü mensuplarıyla tekrar sıcak temasa girmiştir. Çıkan çatışmada bir kadın terörist AK-47 Kaleşnikof silahı ile birlikte ölü olarak, bir erkek terörist BKC makineli tüfeği ile sağ olarak ele geçirilmiş olup Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edilmiştir.

Ayrıca, bölgede yapılan aramalar esnasında 6 el bombası, 3 roketatar mühimmatı, 4 havan mermisi, 3 telsiz, çok miktarda pil, bol miktarda patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, hayati malzeme ve ilaç bulunmuştur.

Hava kuvvetleri ile desteklenen ve 3 gündür devam eden operasyon süresince 42 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 askerimiz şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Güvenlik güçlerimizin geçici köy korucularımızla destekli başlattığı geniş çaplı operasyon devam etmektedir. Halkımıza saygıyla duyurulur.'



DHA (GD/RT)