Açılış törenine Hakkari Üniversitesi yeni Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Hakkari Vali Yardımcısı Muhammet Önder, öğretim görevlileri, akademisyenler, HATSO Meclis Başkanı Cemal Erip, Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Abdi Aslan ile bazı kamu kurum amirleri katıldı. Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, üniversitelerin bilgi üreten, meslek sahibi uzman insan yetiştiren, toplum gelişiminin sağlanmasına katkıda bulunan ve ülkenin her bakımdan gelişmesinde ve kalkınmasında en etkili yol gösterici kurumlar olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ceylan, üniversiteyi yeniden yapılandıracaklarını anlattı. Prof. Dr. Ceylan, "Başta yönetim anlayışı olmak üzere her bakımdan, özellikle eğitim-öğretim seviyemiz, bilimsel araştırma ve yayın düzeyimiz, ürettiğimiz bilgileri çevre ve ülke insanımızla paylaşma ve halka hizmet götürmedeki başarımızı sorgulayarak, değişen ve gelişen dünya koşullarına göre Üniversitemizi yeniden yapılandıracağız. Üniversiteler esas itibarıyla öğrencilerin eğitim ve öğretim görmeleri için kurulmuştur. Bu bakımdan onlara büyük değer vermekte ve onların her yönüyle yetişmeleri için büyük çabalar sarf etmekteyiz" dedi.

Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, yeni başladığı rektörlük görevinde yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Prof. Dr. Ceylan, "Üniversite yönetimi olarak ilk hedefimiz mevcut yerleşke alanında gerekli fizibilite çalışmaları yapmaktır. Yapılacak çalışmaların ardından gerekli görülmesi halinde yeni bir kampus alanı belirlenecek ve acilen kampusun faal hale gelmesi sağlanacaktır. Yabancı Diller Yüksekokulu'nca İngilizce hazırlık verilmesi hususunda gerekli adımlar acilen atılacaktır. Tüm üniversite mensuplarının yararlanabileceği sosyal, kültürel ve sportif alanlar mümkün olan en kısa sure içerisinde oluşturulacaktır, Yüksekova Meslek Yüksekokulu'nun bir an önce Yüksekova'ya taşınması sağlanacaktır. Kurulan ve kurulmakta olan akademik birimlerin fiziki altyapı ve akademik eleman ihtiyacı en kısa sure içinde giderilecektir. Elektronik veri tabanlarının tümüne erişimin sağlanabileceği akıllı bir kütüphane binası acilen faal hale getirilecektir. Akademik alanda başarılı çalışmaları olan elemanlar üniversite imkanları çerçevesinde ödüllendirilecektir" diye konuştu.