Hakkari'de görevli öğretmenler sabah saatlerinde Cumhuriyet İlköğretim okulu bahçesinde bir araya geldi. Daha sonra yürüyüş halinde Hakkari Valiliği önüne geçen öğretmenler burada çelenk sunma törenine katıldı. Öğretmenler daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Öğretmenler Günü programına katıldı. Kültür Merkezi önünde bekleyen Toplum Destekli kadın polisler, kapıdan giren öğretmenlere karanfil hediye ederek öğretmenler gününü kutladı.

Hakkari Vali Vekili Cevat Uyanık, Dağ ve Komando Tugay Komutan Yardımcısı Piyade Albay Ziya Eser, Hakkari Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Hikmet Yaşar, Hakkari İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mahmut Çağlayan, Milli Eğitim Müdürü M. Sena Yakut, kurum amirleri ve öğretmenlerin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ardından

Hakkari'de 7 yıl önce kurulan öğretmen tiyatro grubunun 'Boncuklu Deli İbrahim Paşa' adlı tiyatro sahnesi öğretmenleri zaman zaman kahkahaya boğdu. Programın son bölümünde öğretmenlerden oluşan koru ekibi sevilen şarkıları söyledi. Öğretmenlerin oluşturduğu folklor ekibinin oynadığı yöresel oyunlarla büyük alkış aldı. Bu arada Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.



BD(FE/İD)