Ankara'dan uçakla Van'a gelen Vali Alimoğlu, buradan da polis helikopteriyle Hakkari'ye geldi. Fatih Kışlasına inen Vali Alimoğlu için güzergah boyunca geniş güvenlik önlemleri alındı. Jammer araçlar da yolda konvoya eşlik etti. Yeni Vali Alimoğlu, ilk olarak konağa geçti. Burada bir süre dinlenen Vali Alimoğlu, daha sonra  konağın hemen karşısında bulunan Valilik binasına yürüyerek geldi.

'GÜZEL HABERLER BULALIM'

Valilik önündeki polis toren mangasını selamlayan Vali Alimoğlu, daha sonra kendisini karşılamaya gelen kurum amirleriyle tek tek tokalaşıp tanıştı. Karşılama törenine, Vali Yardımcıları Önder Bozkurt, Abdullah şen, Muhammed Önder, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, kurum amirleri, AKP il Başkanı A. Mecit Tarhan katıldı.

Törenin ardından makamına geçen Vali Alimoğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Alimoğlu, şunları söyledi:

"Vali olarak insani değerlere önem vererek, ciddiyet ve samimiyeti bir arada bulundurmaya çalışarak, adalet ve dürüstlükten ayrılmamaya çalışarak nöbetimiz süresince Hakkarililere hizmet etmeye çalışacağız. Basın mensubu arkadaşlara da güzel haberler arayalım, bulalım, yayalım ki memlekette iyilik çoğalsın."



BD(FE/COŞ)