Hakkari kent merkezinden sabahın erken saatlerinde aralarında öğrenci, öğretim görevlileri, kurum amirleri ile vatandaşların bulunduğu 55 kişilik dağcı grup, 3 bin 467 rakımlı Sümbül Dağı’na yürüyüş düzenledi. 2 bin 300 rakıma çıkan grubun arasında bulunan Elektrik Dağıtım A.Ş. (EDAŞ) Hakkari İl Müdürü İzzetin Demir'i bu sırada yılan soktu.

Fenalaşan Demir için Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu ve Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Belenli'ye haber verilerek helikopter istendi. Bunun üzerine Hakkari Dağ ve Komanda Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopter yoğun sisin bulunduğu bölgede yaklaşık 20 dakika boyunca dağcıların bulunduğu noktayı tespit etmeye çalıştı.

Sikorsky tipi helikoptere 3 kobra helikopter de eşlik etti. Sümbül Dağı'na engebelli arazi nedeniyle inemeyen helikopter İl Müdürü Demir'i sarkıttığı halatla alarak Hakkari Fatih Kışlasına getirdi. Buradan da 112 Acil Sağlık Hizmetlerine ait ambulanslara bindirilip, ilk müdahalesi yapılan Demir, daha sonra Hakkari Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Demir'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.



BD(FE/AAA)