Yangın, Dağgöl Mahallesi Minik Kent Caddesi'nde bulunan Hüseyin Sevmiş ve 4 kardeşinin oturduğu 5 katlı binada bugün öğle saatlerinde çıktı. Yangın nedeniyle binada oturan aileler son anda kendilerini dışarı atarken, alevler kısa sürede binanın en üsteki 2 katını sardı. Bu sırada dumandan etkilenen 2 kadın, yakınları ve çevrede bulunanların yardımıyla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, sevk edilen itfaiye ekibi, yangın merdiveninin çalışmaması yüzünden alevlere müdahale edemedi.

Bunu üzerine devreye çevrede bulunanlar girdi. Çevredekiler, itfaiye erleri ile birlikte binanın balkonlarından yararlanarak su hortumunu binanın üst katlarına taşımaya çalıştı. İtfaye ekipleri bu yardımla söndürme çalışması yaparken, Emniyet Müdürlüğü'ne ait TOMA da sevk edilerek söndürme çalışmalarında yardımda bulundu. Yangın, TOMA ve itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından söndürüldü. Çevrede bulunanlar ise polisler tarafından uzaklaştırıldı.

Yangında evi büyük hasar gören Fatma Sevmiş, sinir krizleri geçirdi. Sevmiş, çevrede bulunanlar tarafından sakinleştirilmeye çalışılırken, "Bütün varım yoğum bu evimdi. Bu da yok oldu. Şimdi ben ne yapacağım?" diyerek gözyaşı döktü. Evi yanan diğer aile fertleri de gözyaşlarına boğuldu. 5 katlı binanın 4 ve 5'inci katlarındaki evlere büyük zarar veren yangının elektrik kontağından çıktığı belirlendi.



BD(FE/İD)